Hírlevelek

Karácsony közeledtével szeretnél hasznos, mégis olcsó meglepetéssel örömet szerezni egy éven keresztül? A 25 éves Diabetes magazin ajándékba is megrendelhető, az ajándékozásról színes kártyát küldünk e-mailben.

Ennek kapcsán most játékot is hirdetünk: mindenki esélyes a 10 db ajándékutalvány egyikére, aki a diabetes.hu közösséghez tartozik és a képet facebookon megosztja. Részletes játékszabály: itt!

Karácsonyi receptek: Mákos és diós bejgli recept

Megjelent a Diabetes jubileumi évfolyamának decemberi száma

Értesülj elsőként közvetlenül az újdonságokról! Már megrendelhető a jövő évre: http://www.diabetes.hu/kiadvanyok

Ünnepi jó tanácsok

Évek óta a Diabetes újság oldalain dietetikusként igyekszem a kedves olvasót tanácsaimmal segíteni. Hogyan lehet cukorbetegként, néhány szabályt betartva, a legteljesebb életet élni ünnepnap és a hétköznapokon egyaránt? A karácsony közeledtével azon gondolkodom, hogy milyen új, jó javaslataim lehetnének, hogy önfeledten ünnepelhessen… Jó tanácsok cukorbetegeknek.

Karácsonyi ajándékötletek

Néhány nap múlva karácsony! Nincs ajándékötlete cukorbeteg családtagjának, barátjának, ismerősének? Szeretnénk figyelmébe ajánlani kiadványainkat:

A Diabetes magazin éves előfizetése hasznos ajándék minden érintett részére. A lap a Kiadványok oldalon ajándékba is megrendelhető a postázási név és cím megadásával. Az ajándékozásról e-mailben színes kártyát küldünk, amit kinyomtatva szeretteiknek átnyújthatnak.

Candy

A Candy című könyv szerzője Ambrus Flóra, egy 14 éves kárpátaljai lány, aki cukorbetegségének történetét írta meg attól kezdve, hogy észlelte magán a betegség első jeleit. Megható őszinteséggel, nyíltsággal ír elsősorban magáról, az őt körülvevő családról, barátokról. De a legfontosabb üzenete az, ahogyan a betegségét elfogadja. Felnőtt sorstársainak is példát mutat abból, hogyan kell ezzel az életre szóló teherrel úgy együtt élni, hogy az sem magának, sem környezetének ne legyen teher.

Kinek szól ez a könyv?

Részlet a válaszból: „Szól mindenekelőtt a sorstársaknak, kisebb gyermekek esetében a szülőknek. A szerző élő példája annak, hová vezet a hozzáértő szakmai képviselőkkel szembeni bizalmatlanság, vagy az internet világának ellentmondásos, zömében rendkívül negatív, tudatot deformáló hatása. Vigyázat, sorstársak! A kilátástalannak tűnő helyzetet nem depresszióval, nem külön utak keresésével kell tovább rontani, hanem tudatossá, még tudatosabbá kell tenni ennek a speciális életvitelnek a gyakorlását. Egészen bizonyos ugyanis, hogy ilyen lelkülettel mindenki megtalálja a boldogságát."

További információ: http://www.tudomany-kiado.hu/candy

Receptsarok 2.

A Konyhasarok receptgyűjtemény-sorozat első négy kötete eddig közel 600 000 példányban jelent meg az elmúlt évek során, több kiadásban. Nagy Gyuláné Tajti Éva a Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinikájának vezető dietetikusa, aki a Hypertonia betegtájékoztató lapunk táplálkozási rovatát a kiadvány indulása óta szerkeszti, valamint ő alkotja meg a lapban megjelenő recepteket is. Sorozatunk új, 5. kötetében ezek közül válogattunk.

A kiadvány a fogyni vágyó cukorbetegek és nem cukorbetegek részére is hasznos segítség. A túlsúly jelentős rizikófaktor a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések (magas vérnyomás, szívinfarktus, stroke) kialakulásában. A testsúly csökkentése megelőzheti ezeknek a bajoknak a kialakulását.

A diéta tervezését könnyítendő az energia- és tápanyagtartalomnál a szénhidrát- mellett a zsír- és fehérjetartalom szintén feltüntetésre került. A receptgyűjteményben több kategóriában jelennek meg a receptek, sok ínycsiklandó színes fényképpel. Terjedelme 64 színes, A/5 méretű oldal, kívülről védőfóliázott kartonborítóval. Megrendelés: Receptsarok2

Megjelent a Hypertonia lap idei utolsó száma

Megrendelés: http://www.diabetes.hu/kiadvanyok

Diabetes Junior különszám

A X. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére jelenik meg Diabetes betegtájékoztató lapunk 5. különszáma, amit cukorbeteg gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítünk.

Sok szeretettel és a Diabetes Junior legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt január 17-én Veszprémben, a X. Országos Gyermekdiabétesz Napon!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!