Hírlevelek

2020.01.06. Diabetes Junior 2020

Diabetes Junior 2020

2020. január 11-én Zalaegerszegen – a korábbi évek hagyományait folytatva – ismét megünnepeljük, hogy a világon elsőként 1922. január 11-én egy életveszélyes ketoacidózisban szenvedő gyermek életét megmentette a szarvasmarha hasnyálmirigyéből előállított és tisztított inzulin.

A XV. Országos Gyermekdiabétesz Nap tiszteletére jelenik meg Diabetes betegtájékoztató lapunk 10. Junior különszáma, amit gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek, családjuknak készítettünk. Rengeteg hasznos információ, tudnivaló és érdekesség 132 oldalon.

Diabetes Junior 10.

A tartalomból:

Sok szeretettel és a Diabetes Junior legfrissebb számával várunk minden érdeklődőt január 11-én Zalaegerszegen, a XV. Országos Gyermekdiabétesz Napon!

A Diabetes Junior lapból saját példányod a postacímedre is megrendelheted honlapunkon.

Januári programok

Sportos cukros korizás – A Sportos Cukorbetegek Egyesülete (SCE) a gyermekdiabétesz nap alkalmából idén is közös korcsolyázásra hívja az 1-es típusú cukorbeteg gyermeket nevelő családokat január 12-én, dupla időpontban és dupla helyszínen. Részletek, bővebb információ és regisztráció az SCE Facebook oldalán.

Szenzor edukációs nap – A Semmelweis Egyetem I. számú (Bókay) Gyermekklinika és a Szurikáta Alapítvány a folyamatos glükózszenzorokkal kapcsolatban Szenzor edukációs napot szervez január 18-án. Regisztrálni január 8-án éjfélig lehet.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19