Hírlevelek

2018.09.11. Újra gyűlnek a jobbnál jobb receptek!

Szeretnéd, ha nyomtatásban megjelenne kedvenc recepted? Küldd el nekünk, és a hűtőszekrényed is feltöltheted!

A Diabetes betegtájékoztató lap talán legkedveltebb rovata a Receptsarok. A legnépszerűbb recepteket már több alkalommal külön kiadványban jelentettük meg. A novemberi Diabétesz Világnapra idén ismét új gyűjteményt készítünk.

Játékra hívunk mindenkit, diabéteszeseket és egészségeseket, laikusokat és szakembereket (dietetikusokat, szakápolókat, egészségügyi dolgozókat) egyaránt. Küldd el kedvenc ételeid leírását, amiket – dietetikusi kontroll után – közreadunk Receptsarok kiadványunkban!

A játék részletei

Minden cukorbeteg számít!

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége kutatást végez a Magyar Diabetes Társaság együttműködésével.

Cukorbetegként kérdezték már meg a véleményed bármiről, ami a diabétesszel kapcsolatos? Volt lehetőséged elmondani valahol, miért vagy elégedett – esetleg elégedetlen – a kezelőorvossal? Beszéltél valaha a betegséggel kapcsolatos félelmeidről? Tapasztaltad, hogy bárki valóban kíváncsi a diabétesszel összefüggő érzéseidre?

Töltsd ki kérdőívünket, hogy a cukorbetegség kezelésének néhány alapvető terápiás jellemzőjén túl megismerjük, hogyan élik mindennapjaikat a cukorbetegek, mit tesznek ők maguk és az egészségügy szereplői a betegség hatékony kezelése érdekében, illetve hogy miként működik a tájékoztatás és a tájékozódás ezen a területen!

A kérdőív kitöltéséhez nem kell semmilyen személyes adatot megadni. Az összesítés utáni eredményt a CEOSZ honlapján és a Diabetes magazinban fogjuk közzétenni.

A kérdőív a Szinapszis EgészségPanel oldalán elérhető: kitöltés.

Programajánlat – Szurikáta Gyermekdiabétesz Konferencia, Kiállítás és Családi Nap

A rendezvényt az 1-es típusú diabéteszes gyerekek és családjuk, 1-es típusú diabéteszes fiatal felnőttek számára szervezik szakmai kiállítással, gyermekdiabétesz konferenciával, szakorvosi és szakértői konzultáció lehetőségével, gyermekprogramokkal 2018. október 6-án, szombaton, 9.30–17 óra között a MagNet Közösségi Házban.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
Részletes program, regisztráció

Második helyen a diabétesz!

A Diabetes lap hamarosan megjelenő számának fókuszában a diabétesz és a sport kapcsolata: a professzionális versenyzéstől az arra készülő fiatalokon keresztül az életmódváltó felnőttekig. Beszámolunk a gyermekkori diabétesz incidenciájának növekedéséről, megválaszoljuk, hogy visszafordítható-e az 1-es típusú cukorbetegség és miért érdemes megtanulni a szénhidrátszámolást. A Receptsarokban a mexikói konyhába vezetjük be olvasóinkat.

A Diabetes magazin következő száma még megrendelhető!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!