Hírlevelek

2018.05.22. Elindult a Dietaline.hu!

Partnerünk ajánlata –
Elindult a Dietaline.hu!

Kedves Felhasználó!

 

Nagy örömmel és várakozással telve köszöntjük a www.dietaline.hu weboldal indulásának alkalmából.
Mérföldkőhöz érkeztünk a tudatos táplálkozás, egészséges ételek, receptek közzétételében, hiszen mostantól nemcsak receptkönyv formájában, hanem az internet nyújtotta megjelenési felületeken is elérhetőek leszünk.
Az idén 10. jubileumi kiadású Dolce Vita receptkönyv, valamint a korábbi kiadások is több ezer egészségesen táplálkozni kívánó, fogyni vágyó vagy éppen cukorbeteg diétáját ünnepnapokon is tartani akaró Olvasóhoz jutottak el. 

 

A weboldalunk megjelenésével bízunk abban, hogy még több Olvasó mindennapjait könnyítjük meg diétás receptjeinkkel, életmódtanácsainkkal legyen szó bevásárlásról, étrendtervezésről vagy akár szimpla böngészésről mobilon, táblagépen. Mára lehetővé vált, hogy a receptgyűjtemény folyamatosan frissüljön aktuális, szezonfüggő ételek bemutatásával, és mindemellett egyéb kényelmi funkciók sora is rendelkezésre álljon. Megvalósult a keresési funkción belüli lehetőségek végtelen számának alkalmazhatósága, az otthon már rendelkezésünkre álló alapanyagokból elkészíthető ételek megmutatása, a bevásárlókosár összeállítása, valamint egyéb szolgáltatások. A mai kor igényeinek eleget téve természetesen elérhetőek vagyunk a Facebook-on is: https://www.facebook.com/dietaline.hu/ Ha szeretne egészséges, ízletes és a tányéron is szemet gyönyörködtető ételrecepteket használni, kövessen minket!

WEBRE FEL!

Ivánfai Linda
Dietaline.hu Csapat

DiaEuro 2018 – A magyar válogatott keresi tehetséges játékosait!

A Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott várja tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a csapat idén is sikeresen szerepelhessen a DiaEuro Európa-bajnokságon. Felső korhatár nincs, az alsó korhatár 18 év, 1-es és 2-es típusú cukorbetegek egyaránt jelentkezhetnek.

Szeretnél a magyar csapat tagja lenni? Jelentkezz!

Az első, nyílt edzés időpontja: 2018. május 27., vasárnap
Regisztráció kezdete: 9.30

Helyszíne: Batthyány Tornacsarnok, cím: 2030 Érd, Fácán köz u. 1., térkép.

Szurkolj a magyar válogatottnak a helyszínen! Kövess bennünket, hogy az elsők között értesülj a részletekről!

 

Kutatás – 1-es típusú diabéteszes gyermekeket nevelő szülők körében

Kedves Olvasóink!

A Szegedi Tudományegyetemen pár hónapja indult egy kutatási program, melynek célja, hogy az 1-es típusú diabéteszes gyermekeket nevelő szülők motivációit és technológiai választásait jobban megértsék. A kutatás tudományos célokat szolgál, nem konkrét eszközökhöz vagy gyártókhoz, hanem a szülők gondolkodásához, félelmeihez, kétségeihez és választásaihoz kapcsolódik. A kutatás első fontos lépése az alábbi linken található kérdőív, melyet a kutatásban részt vevő szakemberek állítottak össze és tartalmát érintett szülőkkel, segítőkkel és diabetológus orvosokkal is ellenőriztették.

http://evasys.u-szeged.hu/evasys/online.php?p=UDAN5

Amennyiben 1-es típusú diabéteszes gyermeket nevelnek, tisztelettel kérjük Önöket a kérdőív kitöltésére, hogy ebben a hazai környezetben úttörő kutatásban egy kellően nagy mintán megismerhessük a szülők azon gondolatait, amelyek alapján gyermekeik kezeléséről döntéseket hoznak. Az eredményeket természetesen közzétesszük!
Segítségüket a kutatók nevében is nagyon köszönjük!

 

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

 

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19