Hírlevelek

2018.09.26. Második helyen a diabétesz

Második helyen a diabétesz

Magyarországon 39. alkalommal, augusztus 14. és 19. között rendezték meg a Tour de Hongrie-t, az ország legnagyobb közúti kerékpárversenyét. A 800 kilométeres verseny 5 szakaszból állt, 10 megyét érintett és 100 településen haladt át. Siófoktól indult, Kazincbarcikán zárult, 20 csapat 140 versenyzője vett részt rajta. A verseny magyar történelmében először volt jelen az 1-es típusú cukorbetegekből álló nemzetközi csapat, a Team Novo Nordisk.

Beszámolónkból bepillantást nyerhetsz a versenyzők világába, akik – hihetetlen módon – sosem hipóznak! További érdekes cikkek a Diabetes szeptemberi számában:

Lapunk még megrendelhető: kattintás után!

Neked van kedvenc recepted? Még egy hétig tart a játék!

Már számos fényképes leírás érkezett felhívásunkra, s továbbra is játékra hívunk mindenkit, diabéteszeseket és egészségeseket, laikusokat és szakembereket (dietetikusokat, szakápolókat, egészségügyi dolgozókat) egyaránt. Töltsd fel vagy küldd el kedvenc ételeid leírását, amiket – dietetikusi kontroll után – közreadunk Receptsarok kiadványunkban!

A játék részletei

Programajánlat – Szurikáta Gyermekdiabétesz Konferencia, Kiállítás és Családi Nap

A rendezvényt az 1-es típusú diabéteszes gyerekek és családjuk, 1-es típusú diabéteszes fiatal felnőttek számára szervezik szakmai kiállítással, gyermekdiabétesz konferenciával, szakorvosi és szakértői konzultáció lehetőségével, gyermekprogramokkal 2018. október 6-án, szombaton, 9.30–17 óra között a MagNet Közösségi Házban.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
Részletes program, regisztráció

Diabetes Junior 2019.

A Diabetes újság újra megjelenteti a gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek szóló Junior különszámát. A 9. alkalommal megjelenő Diabetes Junior premierjét a XIV. Országos Gyermekdiabétesz Napra (Budapest, 2019. január 12.) tervezzük.

Mesélj magadról szóban és képekben, mindenről írhattok nekünk! Mindenről, ami a diabéteszes fiatalok mindennapjait kitölti, könnyíti vagy keseríti.
A legjobb írások nemcsak a Diabetes Junior magazin következő számában jelennek meg, hanem a Junior honlapon is.

Beküldési cím: diabetes@tudomany-kiado.hu

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!