Hírlevelek

2017.09.08. Étrendi ajánlások 1-es és 2-es típusú cukorbetegeknek

Étrendi ajánlások 1-es és 2-es típusú cukorbetegeknek

Mitől jó egy étrend? Mire kell figyelni összeállításánál? Milyen az egyénre szabott étrend? Kicsák Marian előadásai röviden összefoglalják a legfontosabb tudnivalókat.

Szeretnéd, ha megjelenne kedvenc recepted?

Küldd el nekünk, és a hűtőszekrényed is feltöltheted!

A Diabetes betegtájékoztató lap legnépszerűbb receptjeit már több alkalommal külön kiadványban jelentettük meg. A novemberi Diabétesz Világnapra idén ismét új gyűjteményt készítünk.

Játékra hívunk mindenkit, diabéteszeseket és egészségeseket, laikusokat és szakembereket (dietetikusokat, szakápolókat, egészségügyi dolgozókat) egyaránt. Töltsd fel vagy küldd el kedvenc ételeid leírását, amiket – dietetikusi kontroll után – közreadunk Receptsarok kiadványunkban!

A játék részletei

Programajánlatok

40 éve cukorbetegséggel élők országos találkozója

Szeptember 15-én a Cukorbetegek Egri Egyesülete rendezi meg a több mint 40 éve cukorbetegséggel élők országos találkozóját, amely szeptember 16–17-én a hagyományos Egri Nemzetközi Cukorbeteg-találkozóval folytatódik.

Részletes program, jelentkezés: itt!

Szurikáta Gyermekdiabétesz Konferencia, Kiállítás és Családi Nap

A rendezvényt az 1-es típusú diabéteszes gyerekek és családjuk, 1-es típusú diabéteszes fiatalok és felnőttek számára szervezik szakmai kiállítással, gyermekdiabétesz konferenciával, szakorvosi és szakértői konzultáció lehetőségével, gyermekprogramokkal 2017. október 7-én, szombaton, 10-től 17 óráig a Sugár Üzletközpont Mozi és Rendezvényközpontjában.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
Részletes program, regisztráció

Diabéteszes gyermek az iskolában

Mivel minden egyes diabéteszes beteg kezelése más és más, ezért teljes körű kezelési tervet csak a gyermekét jól ismerő szülő tud készíteni a pedagógusnak.
Mire érdemes kitérnünk a kezelési tervben? Mit tehetünk szülőként? Mit tehetünk pedagógusként? Tanácsok, ötletek és tippek

A Diabetes és a Hypertonia magazinok megrendelhetők!

Megjelent!

Dr. Fejes András: A megjelölt ember – Rehabilitációs lélektani írások

„1963-ban baleset ért és négyvégtagbénult lettem. Hazai és külföldi intézetekben történt rehabilitációm után kerekes székben közlekedő, rendszeresen dolgozó rokkant vagyok. Rehabilitációm során és a gerincsérültek nemzetközi sportversenyein sok kiváló szakemberrel és akaraterős rokkanttal találkoztam. Beszélgetéseink testi-lelki gondjaink hasonlóságáról egyre inkább megerősítették véleményemet, hogy a gerincsérülést szenvedettek problémái mindenütt rendkívül összetettek, és hogy a szomatikus és anyagi kérdések mellett a pszichológiai tényezők döntő jelentőségűek sorsuk alakulásában és a társadalomba való újra beilleszkedés lehetőségében.”

Részletes tartalom, megrendelés a Tudomány Kiadó honlapján.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!