Hírlevelek

2019.05.06. Kezdőknek, haladóknak és profiknak is: programok májusban

Kezdőknek, haladóknak és profiknak is: programok májusban

Májusban is számos rendezvényt szerveznek diabéteszeseknek. Mindenkinek adott a lehetőség, hogy nagyszerű programokhoz csatlakozzon!

Szurikáta Gyermekdiabétesz Konferencia – A diabétesz lelki oldala

Az 1-es típusú diabétesz lelki, pszichés oldalával foglalkozó rendezvény 2019. május 11-én, (szombaton), a CEU Rendezvényhelyszínen (Budapest, V. ker., Nádor utca 15.) pszichológusok, coachok és motivációs előadók részvételével kerül megrendezésre, kimondottan a diabéteszes gyerekek szüleinek és a diabéteszes kamaszoknak, fiataloknak és fiatal felnőtteknek.

A konferencia részletes szakmai programja további információkkal a Szurikáta Alapítvány oldalán.

„Botra fel!” – Nordic walking séta nem csak diabéteszeseknek

Május 18-án harmadik alkalommal rendezi meg a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége a „Botra fel!” elnevezésű figyelemfelhívó kampányát. Ennek keretében 23 helyszínen várják az érdeklődőket egy nordic walking oktatással egybekötött sétára, ahol szakképzett edzők vezetésével ismerhetik meg ezt a mindenki számára ajánlott mozgásformát.
A túrához bármelyik helyszínen bárki – nem csak CEOSZ tagszervezeti tag és nem csak cukorbeteg – csatlakozhat, érdemes vinni barátot, barátnőt, családtagot, unokát, mert garantáltan élvezetes program lesz kortól, nemtől, állapottól függetlenül!
A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára, amelynek pozitív hatásait a résztvevők maguk is megtapasztalhatják – indulás előtt és után is lehetőség lesz ugyanis vércukormérésre.

A helyszínek és időpontok listája elérhetőségekkel a honlapunkon.

Röplabdabajnokság Pozsonyban

Meghívást kaptunk május 18-ra Pozsonyba, ahol barátságos nemzetközi röplabdabajnokságot rendeznek diabéteszesek és a kezelés területén működő szolgáltatók, cégek részére.

Még van lehetőség csatlakozni, az érdeklődéseket elektronikus levélben várják!

DiaEuro 2019 – A magyar cukorbeteg válogatott keresi tehetséges játékosait!

A Magyar Cukorbeteg Futsalválogatott várja tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a csapat idén is sikeresen szerepelhessen a DiaEuro Európa-bajnokságon. Felső korhatár nincs, az alsó korhatár 18 év, 1-es és 2-es típusú cukorbetegek egyaránt jelentkezhetnek.

Szeretnél a magyar csapat tagja lenni? Várunk idei első, nyílt edzésünkön május 19-én. Jelentkezz!

Szurkolj a magyar válogatottnak, kövess bennünket!

Sportos Cukros – Családi Hétvége

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a Sportos Cukorbetegek Egyesületével együttműködve Családi Hétvégét szervez a zánkai táborhelyen az 1-es típusú cukorbeteg gyermeket nevelő családoknak 2019. augusztus 2–4. között.

Bővebb információk, részletek, regisztráció

Megéri a korszerű kezelésekbe invesztálni

Megjelent a harmincéves Diabetes magazin legújabb száma.

A tartalomból:

Magazinunkat postacímedre is megrendelheted.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-1-19

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!