Hírlevelek

2017.12.18. Vércukormérő – Illendő ajándék?

Vércukormérő – Illendő ajándék?

A viselkedési útmutatók nagyon sok példát hoznak: a Közel-Keletre nem szerencsés lovasszobrot, Indiába pedig csikóbőrös kulacsot ajándékozni, de a vércukormérőket illetően nem foglalnak állást. A cukorbetegeket legfeljebb annyiban emlegetik, hogy velük példálóznak a tapintatlan választásról szólva: ne vigyünk diabéteszesnek cukorkát, kopasznak fésűt, bicegőnek görkorcsolyát... Bizony, illendő!

A szeretet ünnepén

Az adventi időszak meghittségében évről évre lehetőségünk van egy különleges belső út bejárására, ami végső soron önmagunkhoz vezet.
A valóságban azonban nincs még egy ünnep, ami ennyi feszültséget generálna, amiben több szorongás, külső és belső konfliktus lehetősége lenne. Többnyire a „tökéletes ünnep” kényszere hajtja az embereket, így aztán a feladattá degradálódó karácsonyból könnyen eltűnik a lényege: a szeretet. A szeretet ünnepén

Értesülj közvetlenül az újdonságokról! Kiadványaink már megrendelhetők a jövő évre.

Ajándékötletek

Karácsony közeledtével szeretnél hasznos, mégis olcsó meglepetéssel örömet szerezni egy éven keresztül? A Diabetes magazin ajándékba is megrendelhető, az ajándékozásról színes kártyát küldünk Neked e-mailben, amit átnyújthatsz az ünnepen.

Ennek kapcsán idén is játékot hirdettünk: mindenki esélyes az 5 db ajándékutalvány egyikére, aki a diabetes.hu közösséghez tartozik és a képet megosztja.

Receptsarok 5. – 92 recept 45 színes fényképpel 350 Ft/db áron még megrendelhető.

Diabétesz és ünnepek

Hogyan lehet cukorbetegként, néhány szabályt betartva, a legteljesebb életet élni ünnepnap és a hétköznapokon egyaránt? Öt jó tanács és néhány könnyű étel az ünnepekre.

Karácsonyi készülődés

A boldogság sokszor csak egy pillanat. Az emberben mindig benne van a törekvés, hogy boldog legyen, de talán még jobban vágyik erre karácsonykor. Ha boldogok vagyunk, hirtelen jobb és szebb lesz a világ. A boldogsághoz belső harmónia, megelégedettség kell, amiért mi magunk is tehetünk. Az élet örömteli megéléséhez tudatosság is kell. Tippek a készülődéshez...

Programok – 2018. január

A Diabetes újság újra megjelenteti a gyermekeknek, fiataloknak és szüleiknek szóló Junior különszámát. A 8. alkalommal megjelenő Diabetes Junior premierjét a XIII. Országos Gyermekdiabétesz Napra (Szombathely, 2018. január 13.) tervezzük.

Szeretnél postán saját példányt a Diabetes Junior lapból? Már megrendelheted honlapunkon.

Szintén ezen a napon a MentaPro Alapítvány és a Sportos Cukorbetegekért Egyesület „Diab a jégen” néven közös korcsolyázást szervez. Program és részletek itt!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!