Hírlevelek

2014.10.14. Mennyi tesztcsík írható fel az inzulinnal kezelteknek?

Olvasói levél érkezett a fenti témában: Jogosan bírálja-e felül a gyógyszertár az orvos által felírt gyógyszermennyiséget? Konkrétan, a saját gondom: inzulinos cukorbeteg vagyok, napi négyszer szúrom magam. Az orvos havonta felírja a 3 doboz tesztcsíkot, de két hónapja a gyógyszertár NEM adja ki, csak kettőt. Kérdésemre, hogy miért, azt válaszolják, hogy „a gép nem engedélyez többet”. Ez számomra érthetetlen! Nekem két doboz tesztcsík nem elegendő. Tudtommal a jogszabály azt írja elő, hogy aki négyszer vagy többször szúrja magát, annak „három hónapra kilenc doboz tesztcsík írható fel”. Mit tehetek?

A pontos válasz és tájékoztatás a tesztcsíkok felírhatóságáról megtalálható a Diabetes most nyomdába kerülő 2014/4. számában, valamint előzetesként honlapunkon. Kattints ide a részletekért!

Miért jó a Diabetes olvasójának lenni? Miért jó hozzánk tartozni?

Többek között azért, mert olvasóink kérdéseire – ahogy a fenti levél esetében is – megkeressük, megadjuk a választ. De nem csupán ezért. A Diabetes nem csak újság - több annál: mozgalom. Közösség, amely szeretettel fogad, közösség, ahol önmagad lehetsz. Lapunk és olvasói szeptember 7-én ünnepelték a Diabetes 25 éves születésnapját. A jubileumi rendezvény képei mellett „lapozgattunk” is a 25 évben: http://www.diabetes.hu/rendezveny/diabetes25

Tartozz Te is közösségünkhöz! A jubileum alkalmából előfizetési akciót hirdettünk: http://www.diabetes.hu/kiadvanyok

Receptsarok 2. – Új kiadvány a Diabetes Világnapra!

A Konyhasarok receptgyűjtemény-sorozat első négy kötete eddig közel 600.000 példányban jelent meg az elmúlt évek során, több kiadásban. Nagy Gyuláné Tajti Éva a Semmelweis Egyetem I. Belgyógyászati Klinikájának vezető dietetikusa, aki a Hypertonia betegtájékoztató lapunk receptjeit, valamint a táplálkozási rovatot a kiadvány indulása óta szerkeszti. Sorozatunk új, 5. kötetében az ő receptjeiből válogattunk. Megrendelés: Receptsarok2

Diabétesz világnapi rendezvények novemberben

Rendezvénynaptárunkban már megtalálható számos, a Diabétesz Világnap kapcsán novemberben megrendezésre kerülő helyi és országos esemény. Előadásokkal, szűrésekkel, izgalmas programokkal várják a cukorbetegeket és minden érdeklődőt a következő helyszíneken:

Továbbra is szívesen fogadunk információkat minden eseményről: diabetes20@tudomany-kiado.hu