Hírlevelek

2016.08.03. Megszűnt a „diabetikus” termékjelölés – Hogyan vásároljunk?

A „diabetikus” élelmiszerjelölést megszüntető EU-rendelet 2013. június 29-én jelent meg, és 2013. július 20-án lépett hatályba. A jogszabályt 2016. július 20-tól kötelező alkalmazni, vagyis az elmúlt három év alatt lehetett felkészülnünk az átállásra. Hogyan vásároljunk?

Kánikula és vérnyomás

Kánikulában az addig jól beállított betegek vérnyomása is alacsonyabbá válhat. Ennek oka, hogy a környezeti magasabb hőmérséklet hatására kitágulnak az erek, ami a vérnyomás csökkenéséhez vezethet. Ijedelmet okoz ez betegnek, hozzátartozónak. Félelemre semmi ok, próbáljuk helyesen értelmezni a változásokat! Nyári veszélyek

A Diabetes és a Hypertonia magazinok legfrissebb számai még megrendelhetők!

Még tart a nyár és a vakáció

Szeretnéd játékkal, mégis hasznosan tölteni az időt? Angol nyelvű honlapról magyarítottuk kedvcsinálónak az egyik legegyszerűbbet, hiszen csak egy dobókockára és bábukra van hozzá szükség – és máris kezdődhet a játék! Segítségképpen a feltett kérdésekre – a biztonság kedvéért – adtunk néhány rövid választ, de bízunk benne, hogy nincs is rá szükséged. A táblát letöltheted: kattints!

Vajon melyik tábor kerül a Diabetes 2016/4 számának borítójára?

Táboroztál vagy tábort szerveztél? Küldjetek beszámolót a Diabetes, a Diabetes Junior lapok és honlap részére. Fotókat is nagy szeretettel várunk, minél többet, hiszen a diabetes.hu honlap beszámoló rovatában azokat mind elhelyezzük a képgalériában. A legjobb kép pedig megjelenik a Diabetes őszi számának borítóján!

Ismét EB ezüstérmet szerzett a magyar DiaEuro válogatott

Bár a dobogó legfelső fokára idén sem állhatott fel a Hevesi Tamás vezetésével pályára lépő magyar DiaEuro-válogatott, az is jelentős eredménynek tekinthető, hogy immár negyedik alkalommal játszhattak döntőt a mieink.

A magyar csapat mérkőzéseiről készült összefoglalók a legszebb gólokkal a válogatott facebook oldalán.

Nyári Könyvakció – Értékes olvasnivalók minden korosztály számára

Visszakapcsoltuk a tavaly novemberi Diabétesz Világnap alkalmából indított oldalunkat: válogass a diabétesszel kapcsolatos szakkönyvek, információs kiadványok széles tárházából rendkívül kedvezményes áron! Bővebb információk, megrendelés: itt! Az árak változatlanok!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!