Hírlevelek

2018.05.07. Szingapúr–Budapest cukorbetegen – 14 000 km biciklivel

„Botra fel!” – Nordic walking séta a cukorbetegekért

Május 12-én második alkalommal rendezi meg a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége a „Botra fel!” elnevezésű figyelemfelhívó kampányát. Ennek keretében 18 vidéki városban és két budapesti helyszínen várják az érdeklődőket egy nordic walking oktatással egybekötött sétára.
A túrán szakképzett edzők vezetésével összesen húsz helyszínen – két budapesti mellett Balatonszabadiban, Debrecenben, Gödöllőn, Gyálon, Győrben, Kaposváron, Monoron, Nyíregyházán, Sarkadon, Sárváron, Sopronban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Tiszavasváriban, Törökszentmiklóson és Várpalotán – várják az érdeklődőket.
A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára, amelynek pozitív hatásait a résztvevők maguk is megtapasztalhatják – indulás előtt és után is lehetőség lesz ugyanis vércukormérésre.

A helyszínek és időpontok listája elérhetőségekkel a CEOSZ weboldalán.

diabPszicho Konferencia

Szurikáta Konferencia a „diabéteszes” lélek dolgairól – szülőknek, 1-es típusú diabéteszes fiataloknak, felnőtteknek és diabéteszes gyerekekkel kapcsolatba kerülő szakembereknek (pedagógusok, orvosok, védőnők, dietetikusok, szociális területen dolgozók stb.)
A „diabéteszes” testről és annak kezeléséről sokat beszélünk, vércukrot mérünk, inzulint adunk be, szénhidrátot számolunk…. De mi van a „diabéteszes” lélekkel?

A konferencia részletes szakmai programja további információkkal a Szurikáta Alapítvány honlapján.

Szingapúr–Budapest cukorbetegen – 14 000 km biciklivel

Ha belegondolok, hogy amiatt, mert cukorbeteg vagyok, itthon maradtam volna a „biztonságban”, és nem éltem volna végig ezt a majd két évet…! Na neeem! Máshol is biztonság van. Mindenhol. Kórházak és gyógyszertárak is vannak mindenhol. És segítőkész, nyitott, érdeklődő emberek, mindenhol. Életem két legjobb éve volt ez, kétség nem férhet hozzá…
A történet olvasható a Diabetes 2018/2 számában!

További cikkeinkből:

Magazinunkat postacímedre is megrendelheted.

Civil Fórum VIII.

Közel 300 fő, 53 klub és egyesület vezetőinek részvételével tartotta meg a Diabetes betegtájékoztató lap és az Alapítvány a Cukorbetegekért a Tudomány Kiadó szervezésében a Civil Fórum programot, idén már 8. alkalommal. A rendezvényen kerültek átadásra az Alapítvány A Cukorbetegekért Lang Gusztáv-díjai, valamint a Joslin-díjak is.
A fórumon elhangzott előadásokat az év során a Diabetes betegtájékoztató lapban közöljük, ezzel párhuzamosan a diabetes.hu oldalon is elérhetők lesznek.

A rendezvényen készült képeket a facebook közösségünkben és a honlapunkon is megtekintheted.

Találkozunk jövőre, a Diabetes betegtájékoztató lap 30. születésnapján, a következő Civil Fórumon!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19