Hírlevelek

2018.07.09. Minden cukorbeteg számít!

Minden cukorbeteg számít!

A Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége kutatást szervez a Magyar Diabetes Társaság együttműködésével.

Mondja el érzéseit, félelmeit, véleményét a cukorbetegségről, ossza meg a kezeléssel, az egészségügyi ellátással kapcsolatos problémáit, mert minket érdekel, ön mit érez!

Cukorbetegként kérdezték már meg a véleményét bármiről, ami a diabétesszel kapcsolatos? Volt lehetősége elmondani valahol, miért elégedett – esetleg elégedetlen – a kezelőorvosával? Beszélt valaha a betegséggel kapcsolatos félelmeiről? Tapasztalta, hogy bárki valóban kíváncsi a diabétesszel összefüggő érzéseire?

Töltse ki kérdőívünket, hogy a cukorbetegség kezelésének néhány alapvető terápiás jellemzőjén túl megismerjük, hogyan élik mindennapjaikat a cukorbetegek, mit tesznek ők maguk és az egészségügy szereplői a betegség hatékony kezelése érdekében, illetve hogy miként működik a tájékoztatás és a tájékozódás ezen a területen!

Tudomásunk szerint betegeket ilyen módon még sosem kérdeztek meg, ezért csak sejtéseink vannak arról, hogy ők mit éreznek betegségükkel és ellátásukkal kapcsolatban. Nagyon fontos, hogy diabéteszesként a lehető legtöbben hozzájáruljunk válaszainkkal a rólunk szóló és velünk kapcsolatos tények alátámasztásához. Minden egyes beteg válasza közelebb visz a hatékony kezelés és a szakemberekkel való eredményes együttműködés kialakításához, ezért nagyon értékes számunkra az ön tapasztalata és véleménye!

A kérdőív kitöltéséhez nem kell semmilyen személyes adatot megadnia. Az összesítés utáni eredményt a CEOSZ honlapján és a Diabetes magazinban fogjuk közzétenni.

A kérdőív a Szinapszis EgészségPanel oldalán elérhető: kitöltés.

 Füzesi Brigitta,
a CEOSZ elnöke

Egyedül Ausztrálián át

„Az 1-es típusú diabétesz nem olyan betegség, ami határokat szabhat az egyéni teljesítménynek.”

Neil McLagan 37 éves, 2 gyermekes ausztrál családapa, vámügyintézőként dolgozik. 20 éve él 1-es típusú diabétesszel, lisztérzékeny és pajzsmirigy-alulműködése van. Szenvedélye a hosszú távú országúti kerékpározás. Április 13-án fejezte be Ausztráliát átszelő útját, a 4011 km-es távot teljesen egyedül, kísérők és követő autó nélkül, 20 nap alatt teljesítette…


A történet olvasható a Diabetes 2018/3 számában!

További cikkeinkből:

Magazinunkat postacímedre is megrendelheted.

 

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!