Hírlevelek

2018.04.03. Évtizedek diabétesszel

Évtizedek diabétesszel

A Joslin Diabétesz Központ az Amerikai Egyesült Államokban, Boston városában található intézmény, amely a világon egyedülálló módon három területen is foglalkozik a cukorbetegekkel, ezek a kutatás, a gondozás és az oktatás. A kutatók, diabetológiai szakemberek és edukátorok együttes munkájának köszönhetően számos tudományos felfedezést, egyedülálló kezelési módszert és oktatóstratégiát vallhat magáénak az intézmény.
A Joslin Diabétesz Központ 1970-ben indította el érem-programját, ám annak története jóval korábbra nyúlik vissza. 1948-ban Győzelem-érem néven alapítottak díjat a 25 éve diabétesszel élők számára. A név idővel Kék szalagra módosult, amit a Joslin Diabétesz Center ma 25 éves oklevélként ítél oda.
Magyarországon is sokan vannak, akik évtizedek óta élnek együtt a diabétesszel. Szerkesztőségünk 2009 óta vállalja fel a közvetítő szerepet a magyar cukorbetegek és a bostoni Joslin Diabétesz Központ között.

Idén négyen vehetnek át 50 éves emlékérmet és tizenhatan 25 éves oklevelet a diabétesszel töltött évekért, így összesen 600 év tapasztalata lesz jelen a Diabetes betegtájékoztató lap VIII. Civil Fórumán.

A személyes ismerkedés, tapasztalatcsere mellett a rendezvény szüneteiben infó-pultoknál közvetlenül tájékozódhatnak a résztvevők, számos gyártó és forgalmazó kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít.

A rendezvény ingyenes, de a részvételi szándékot előzetesen jelezni szükséges a diabetes@tudomany-kiado.hu címen a terem korlátozott befogadóképessége miatt. Minden jelentkezést visszaigazolunk. Részletes program a Diabetes facebook oldalán.

Partnerünk ajánlata

Ön hallott már a magyar IZIKUM® őstönkölyről?

A tönkölyt őseink étkezés mellett gyógyításra is használták, különleges és értékes beltartalma miatt.
Dr. Kalmár Mendel Gergely növénynemesítőnek köszönhetően az IZIKUM® tönköly rendelkezik mindazokkal a különleges tulajdonságokkal, mint a valaha létező ősi gyógyító tönköly.
Ennek az IZIKUM® tönkölynek a fogyasztása erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést, rugalmassá teszi a szöveteket, csökkenti a szív és érrendszeri problémákat, valamint a cukorbetegség kialakulását.
A közönséges búzához képest a tönkölybúza fehérjetartalma hatszor magasabb. Az emberi szervezet számára 100%-ban hasznosítható fehérjéket tartalmaz, aminosav-összetétele kiváló. A tönköly értékeit tovább növeli a közönséges búzához viszonyított magas ásványianyag-tartalma és változatos vitamin-összetétele is.

Az IZIKUM® gabona lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így egyenletes energiát biztosít egész napra, hosszan tartó telítettségérzetet okoz. Az ebből készült termékek glikémiás indexe alacsony, így a CUKORBETEGEK diétájába is jól beilleszthető.
Az IZIKUM® tönkölyből készült Életerő lapkenyér kiszerelésének köszönhetően kényelmesen tárolható, fogyasztható a nap bármely szakában. Egy csomag (25 g) egy étkezésre elegendő tápanyagot tartalmaz, amelynek a szénhidráttartalma 17 g.

Önnek most lehetőséget adunk egy akció keretében, hogy kipróbálja a dr. Kalmár Mendel IZIKUM® tönkölyéből készült Életerő lapkenyerünket!
Mi a teendő? Regisztráljon webáruházunkban, igényeljen hírlevelet és vásárláskor adja meg a kuponkódot. További részleteket oldalunkon talál, kuponkód: xdiab10 .

Program Sportos Cukorbetegeknek

A Sportos Cukorbetegekért Egyesület (SCE) közös futásra hív Benneteket a BSI által szervezett tavaszi Vivicittára, immár 4. alkalommal. Ismét saját sátornál várunk Benneteket, ahol le tudtok pakolni, a gyerekek játszhatnak, a felnőttek beszélgethetnek, és a futóknak biztosítjuk a plusz szénhidrátot is! Részletek, jelentkezés: SCE.
Ehhez kapcsolódik, hogy több futónagykövetünk is kampányol a Jóügyekért.hu oldalon, ahol a nyári táborunkhoz gyűjtünk adományokat.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19