Hírlevelek

2019.07.20. Ismét harcban Európa legjobbjai ellen

Ismét harcban Európa legjobbjai ellen

Kijev ad otthont idén a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságának, a DiaEuro 2019-nek, amelyen a korábbi éveknek megfelelően a Hevesi Tamás vezette magyar válogatott is indul. Az ukrán fővárosban vasárnap sorsolnak, a kontinensbajnokság meccseit hétfőtől péntekig rendezik meg.

A cukorbetegek magyar labdarúgó-válogatottja 2013-től kezdve minden évben részt vesz a diabétesz futsal Európa-bajnokságon. Első alkalommal, a horvátországi Zadarban rögtön aranyérmet szerzett a nemzeti csapat, majd a következő években sorozatban négyszer is ezüstérmes lett.

A DiaEuro futsal Eb-t 2012-ben a mostani házigazda Ukrajna keltette életre. A program célja, hogy pozitív példát mutasson mindenkinek, hangsúlyozza a tudatos életmód és a hátrányos megkülönböztetés csökkentésének fontosságát, és hogy bebizonyítsa, megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni. A tény, hogy Ukrajnában már a nyolcadik Eb-re kerül sor, bizonyítja a diabeteses közösség törekvésének sikerességét, és a kezdeményezés létjogosultságát.

A magyar válogatottat idén is Hevesi Tamás pro licences edző – aki maga is diabéteszes – állította össze. A csapat, amelyben többen is NB I-es tapasztalattal játszanak, javarészt az FTC népligeti edzőközpontjában készült, illetve Győrben edzőtáborozott. A keret: Tövisháti Tamás, Homoki Máté, Faragó Attila, Mati Krisztián, Jacsmanik Attila, Földvári Dániel, Czernai Gábor, Bebesi Csenger Belián, Pinczés Balázs, Nagy Roland, Gergely Balázs, Koczka Dávid. A felkészülést a 77 Elektronika Kft., az OTP Bank, a Diagnosticum Zrt. és a Magyar Labdarúgó-szövetség támogatta.

A vasárnapi sorsoláson a magyar válogatott mellett a címvédő Bosznia-Hervegovina, Szlovákia, Írország, Portugália, Egyesült Királyság, Bulgária, Horvátország és Ukrajna vesz részt.

Az eredményeket az EB ideje alatt a csapat Facebook-oldalán követheti minden érdeklődő, a mérkőzések élőben is megtekinthetők.

Hétfőn kezdődik a DiaEuro Kvíz!

Ti mennyit tudtok a DiaEuro futsal Európa-bajnokságról?
Most értékes nyereményeinkért versenyezhettek, ha a júliusi sporteseménnyel kapcsolatos kvízjátékunk 5 kérdéséből legalább 4-re helyesen válaszoltok.

Próbáljatok szerencsét, játsszatok és nyerjetek!

A kvíz csak asztali számítógépről érhető el.

A mozgás alapvető szükséglete testünknek

Megjelent a harmincéves Diabetes magazin legújabb száma.

A tartalomból:

Magazinunkat postacímedre is megrendelheted.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!