Hírlevelek

2013.01.28. Konyhasarok receptgyűjtemény 1. – új kiadás

A Konyhasarok receptgyűjtemény első kötete a korábbi évek során összesen mintegy 300.000 példányban jelent meg. Az azóta két új kiadvánnyal is jelentkező sorozat olvasótábora jelentősen bővült, sokan jelezték kiadónknak, hogy az utoljára 2010-ben megjelent gyűjtemény már nem kapható a gyógyszertárakban és terjesztő partnereinknél. Az első kötetet most ismét elkészítjük, és támogatónknak köszönhetően változatlan áron rendelhető!

A receptgyűjteményben mintegy 160 recept (levesek, zöldségételek, halételek, húsételek, köretek, egytálételek, saláták és öntetek, sütemények és desszertek) található, sok ínycsiklandó színes fényképpel, az ételek pontos energia- és szénhidráttartalmának feltüntetésével. Tápanyagtáblázata mintegy 500 élelmiszer adataival nyújt további segítséget az egészséges étrend összeállításához. Terjedelme 64 színes, A/5 méretű oldal, kívülről védőfóliázott kartonborítóval.

Bővebb információ, megrendelés: http://www.tudomany-kiado.hu/konyhasarok1

Társasjáték gyerekeknek és játékos kedvű felnőtteknek

A GrandmaSandy.com egy honlap, amely 1-es típusú cukorbeteg gyermekeknek tartalmaz ingyenesen letölthető játékokat és könyveket angol nyelven. A honlapról magyarítottuk kedvcsinálónak az egyik legegyszerűbbet, hiszen csak egy dobókockára és bábukra van hozzá szükség – és máris kezdődhet a játék! Segítségképpen a feltett kérdésekre – a biztonság kedvéért – adtunk néhány rövid választ, de bízunk benne, hogy nincs is rá szükséged.

A játéktábla letölthető: http://www.diabetes.hu/junior/tarsasjatek

Megjelent a Diabetes Junior

Kiadónknál többen érdeklődtek, hogyan juthatnak közvetlenül a Diabetes Junior kiadványhoz. Rendelkezésünkre áll még mintegy 250 db, ami megrendelhető:http://www.diabetes.hu/junior/megrendeles

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására – 2013

Ismét eltelt egy esztendő, így újra aktuálissá vált az Alapítvány a Cukorbetegekért kuratóriuma alapította díj kiírása. Az alapító a díjat évente egy Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek és egy civil szervezetnek kívánja adományozni, akik a cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket értek el.

A díj egy, a herendi Porcelán Manufaktúrában készült emlékplakettet és 100.000 Ft-ot tartalmaz.

További információk a http://www.diabetes.hu/alapitvany/palyazatok oldalon. A díjátadó ünnepségre 2013 tavaszán, a következő Civil Fórumon kerül sor.

Páciensedukációs program – a tesztek beküldési határideje: 2013. január 31.

Lassan végéhez ér betegoktató programunk harmadik éve. Az előadásokhoz tartozó tesztek beküldésére még január 31-ig van lehetőség. Amennyiben nem töltött ki minden tesztet, még bepótolhatja. A díjak átadása 2013-ban is a Civil Fórum keretében lesz.