Hírlevelek

2016.05.05. A diabéteszkutatás újdonságai

Érthető módon a cukorbetegséggel leélt évekkel együtt nő az egészséges szkepticizmus a fantasztikus hírekkel kapcsolatban. Jómagam 30 éve azt hallgatom, hogy a cukorbetegség gyógyítása már csak pár év kérdése, a sajtóban pedig havi rendszerességgel jelenik meg egy-egy tudományos újdonság szenzációhajhász kacsaváltozata. Csalódottan legyinthetünk rájuk, de én azt mondom: életem során épphogy megúsztam a kifőzős fecskendőket, volt szerencsém a mellékhatásoktól nem mentes humán inzulinokhoz, felszívó tűk, fecskendők, penek, vércukormérők egész tárházához, most pedig inzulinpumpát használok, egyre többet folyamatos glükózszenzorral, újabban kihasználva az okostelefonok adta előnyöket is. Fejlődés tehát van, ha lassabb is, mint szeretnénk. A diabéteszkutatás újdonságai a Diabetes legfrissebb számában.

Magazinunkat postacímedre is megrendelheted: kattints!

A Hypertonia betegtájékoztató lap aktuális számát nem a Diabetes jelen kiadásával postáztuk, hanem a következő újsággal fogjuk küldeni az előfizetőknek. Megértésüket nagyon köszönjük!

Kedvenc Receptem pályázat 2016.

Tavaly nagyon népszerű kezdeményezésünk volt a Kedvenc Receptem pályázat. Számos izgalmas – és diétás – fogás érkezett, amit dietetikus ellenőrzése után, a tápértékek kiszámításával jelentettünk meg a novemberi Diabétesz Világnap alkalmából Receptsarok gyűjteményünkben. Rövid idő alatt 22.000 példány talált gazdára. A siker az idei folytatás mellett néhány újításra is ösztönzött bennünket. A pályázatot idén korábban meghirdettük, így mindenkinek több idő áll rendelkezésére összeírni, elkészíteni és lefényképezni kedvenc receptjeit.
A játék támogatója a valódi magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékeket gyártó és forgalmazó 77 Elektronika Kft. A legjobb sztíviával készült recepteknek a Coca-Cola Magyarország különdíjat ajánlott fel.

Várjuk a jobbnál jobb recepteket és a róluk készült fényképeket a honlapunkon!

Civil Fórum VI.

Hatodik alkalommal, közel 50 klub és egyesület vezetőinek részvételével, összesen 300 fő feletti létszámmal került megrendezésre a Civil Fórum április végén.
A fórumon elhangzott előadásokat az év során a Diabetes betegtájékoztató lapban közöljük, ezzel párhuzamosan a diabetes.hu oldalon is elérhetők lesznek.

A rendezvényen készült képeket a facebook közösségünkben és a honlapunkon is megtekintheted.

Tábor felhívás 2016.

Tábor „nem csak” cukorbeteg gyermekek részére – a Rákosmenti Gyermekcukorbetegek Egyesülete idén tizedszer rendezi meg nyári oktatótáborát. Részletek

Az év magánrendelője 2016

Elindult az Év Magánrendelője Verseny idén is. Szavazz kedvenc magánrendelődre és nyerd meg a 2 személyes, 3 napos wellness hétvégét! A jelöltek között számos diabetológiai is található: Szavazás

A Vanderlich Egészségcentrum – ahol a Diabetes betegtájékoztató lap alapítója, Dr. Vándorfi Győző az ügyvezető főorvos – idén is pályázott a címre. Az egészségcentrum megtalálható: Vanderlich
Kérjük, hogy – személyes tapasztalatok esetén – értékeld a rendelőt! Minden értékelés fontos számukra.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérünk, hogy személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19