Hírlevelek

2017.08.03. Van egy szakácskönyvbe való, bevált, kedvenc recepted?

Van egy szakácskönyvbe való, bevált, kedvenc recepted?

Küldd el nekünk, és a hűtőszekrényed is feltöltheted!

A Diabetes betegtájékoztató lap talán legkedveltebb rovata a Receptsarok. A legnépszerűbb recepteket már több alkalommal külön kiadványban jelentettük meg. A novemberi Diabétesz Világnapra idén ismét új gyűjteményt készítünk.

Játékra hívunk mindenkit, diabéteszeseket és egészségeseket, laikusokat és szakembereket (dietetikusokat, szakápolókat, egészségügyi dolgozókat) egyaránt. Töltsd fel vagy küldd el kedvenc ételeid leírását, amiket – dietetikusi kontroll után – közreadunk Receptsarok kiadványunkban!

A játék részletei

Kánikula és vérnyomás

Kánikulában az addig jól beállított betegek vérnyomása is alacsonyabbá válhat. Ennek oka, hogy a környezeti magasabb hőmérséklet hatására kitágulnak az erek, ami a vérnyomás csökkenéséhez vezethet. Ijedelmet okoz ez betegnek, hozzátartozónak. Félelemre semmi ok, próbáljuk helyesen értelmezni a változásokat! Nyári veszélyek

A Diabetes és a Hypertonia magazinok megrendelhetők!

Megjelent!

Dr. Fejes András: A megjelölt ember – Rehabilitációs lélektani írások

„1963-ban baleset ért és négyvégtagbénult lettem. Hazai és külföldi intézetekben történt rehabilitációm után kerekes székben közlekedő, rendszeresen dolgozó rokkant vagyok. Rehabilitációm során és a gerincsérültek nemzetközi sportversenyein sok kiváló szakemberrel és akaraterős rokkanttal találkoztam. Beszélgetéseink testi-lelki gondjaink hasonlóságáról egyre inkább megerősítették véleményemet, hogy a gerincsérülést szenvedettek problémái mindenütt rendkívül összetettek, és hogy a szomatikus és anyagi kérdések mellett a pszichológiai tényezők döntő jelentőségűek sorsuk alakulásában és a társadalomba való újra beilleszkedés lehetőségében.”

Részletes tartalom, megrendelés a Tudomány Kiadó honlapján.

Zsinórban negyedszer EB-ezüstérmes a magyar DiaEuro válogatott

A döntőben a horvátokkal már nem bírt el, így ezüstéremmel zárta a Bukarestben megrendezett DiaEuro futsal Európa-bajnokságot a magyar csapat. A Hevesi Tamás vezette válogatott ismét bizonyította, hogy cukorbetegen is kimagasló sportteljesítményeket lehet elérni.

A magyar csapat mérkőzéseiről készült összefoglalók a legszebb gólokkal a válogatott facebook oldalán.

Programajánlatok

40 éve cukorbetegséggel élők országos találkozója

Szeptember 15-én a Cukorbetegek Egri Egyesülete rendezi meg a több mint 40 éve cukorbetegséggel élők országos találkozóját, amely szeptember 16–17-én a hagyományos Egri Nemzetközi Cukorbeteg-találkozóval folytatódik.

Részletes program, jelentkezés: itt!

Sport-tábor diabéteszes gyermekeknek

Itt a nyár, a pihenés, a feltöltődés ideje. A gyermekeknek a táborozás kiváló időtöltés, hiszen velük egykorúak társaságában értékes, jó programokban vehetnek rész, ahol játszva tanulhatnak.
A Sportos Cukorbetegekért Egyesület idén az 5. sport-táborát szervezi, ahová 10–15 év közötti, mozogni szerető fiúkat és lányokat várnak szeretettel.

További információk és plakát a diabetes.hu kezdőoldalán.

Még tart a nyár és a vakáció

Szeretnéd játékkal, mégis hasznosan tölteni az időt? Angol nyelvű honlapról magyarítottuk kedvcsinálónak az egyik legegyszerűbbet, hiszen csak egy dobókockára és bábukra van hozzá szükség – és máris kezdődhet a játék! Segítségképpen a feltett kérdésekre – a biztonság kedvéért – adtunk néhány rövid választ, de bízunk benne, hogy nincs is rá szükséged. A táblát letöltheted: kattints!

Táboroztál vagy tábort szerveztél? Nyerj Dcont ajándékcsomagot!

Küldj beszámolót a Diabetes, a Diabetes Junior lapok és honlap részére. Fotókat is nagy szeretettel várunk, minél többet, hiszen a diabetes.hu honlap beszámoló rovatában azokat mind elhelyezzük a képgalériában. A legjobb kép pedig megjelenik a Diabetes őszi számának borítóján!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!