Hírlevelek

2018.01.31. Mit tudsz a diabéteszről?

Mit tudsz a diabéteszről?

„Már régen rájöttem, hogy nem éri meg a diabot félvállról venni, mert ha az nincs rendben, akkor minden más, számomra fontos dolgot képes befolyásolni, és igazán kellemetlenül is. Ha viszont adok a diabnak elég időt (ahhoz, hogy rendben legyen: mérés, inzulinbeadás, normális étkezés stb.), akkor én is jól járok! Azt hiszem, kezdem érteni a lényeget!”
Jámbor Máté 14 éves várpalotai kézilabdás írta a januárban megjelent Diabetes Junior cikkében a fenti gondolatot – s ez a magazinnak a kulcsgondolata.
Végiglapozva a Diabetes Juniort, sok olyan fiatal és talán már nem annyira fiatal cukorbeteggel ismerkedhettek meg, akik egészségeseket túlszárnyaló eredményeket értek, érnek el életükben. Dani például búvárrégész, a tenger fenekén kutat hajóroncsok, kincsek után. Renáta karácsony előtt tért haza 14 000 kilométeres (!) távol-keleti biciklitúrájáról. Mindketten 1-es típusú diabéteszesek.

Még megrendelhető Diabetes betegtájékoztató lapunk Junior különszáma. Rengeteg hasznos információ, tudnivaló és érdekesség 132 oldalon.

Mit tudsz a diabéteszről? – Teszt

Teszteld a tudásod, és nyerj!
Ma még tart játékunk, szólj a barátaidnak is: megosztás!
Sok sikert!

Felhívás Pannon Diabetes Díj jelölésre

Az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület az I. Dunántúli Diabetes Hétvége (DDH) megrendezésének 20. évfordulójára 2011-ben Pannon Diabetes Díjat alapított. A díjat egy, a Dunántúlon dolgozó, a cukorbetegek ellátásban kimagasló szakmai és emberi teljesítményt nyújtó orvosnak és egy nővérnek vagy dietetikusnak ítélik oda az alapítók. A díjat az alapítók a Dunántúli Diabetes Hétvégéken kívánják átadni.

Az alapítók a díj alapításával nagyrabecsülésüket kívánják kifejezni a cukorbetegek közvetlen ellátásában dolgozó orvos, nővér, dietetikus kollégáknak. Szeretnének hozzájárulni az orvoslás megbecsülésének helyreállításához. A díjra javaslatot adhatnak kellő indoklás kíséretében egészségügyi dolgozók, azok közösségei, betegek, betegszervezetek, egészségügyi és nem egészségügyi intézmények és magánszemélyek. A javaslatokat 2018. február 15-ig kérjük eljuttatni az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület irodája postai (8200 Veszprém, Templom u. 9.) vagy e-mail címére: alapitvanya.cukorbetegekert@upcmail.hu.

A díj átadására a XXII. Dunántúli Diabetes Hétvégén (2018. március 8–10., Tihany) kerül sor.

Joslin-díj 2018

Kilenc éve, a 20-dik születésnapja előtt vállalta fel a Diabetes, hogy a magyar cukorbetegek számára „hozzáférhetővé” teszi a Joslin-elismeréseket. Azóta a 25 évnyi diabéteszért járó elismerő oklevelet 67-en, az 50 diabétesszel töltött évért járó oklevelet és érmet 48-an vették át. S ami nagy büszkeségünk, már átadhattunk egy Victoria-érmet is, amely a 75 éve fennálló diabéteszért jár. Idén a VIII. Civil Fórumon ismét szeretnénk átnyújtani elismeréseket.
Minden tudnivaló és kitöltendő nyomtatvány megtalálható honlapunkon, február 5-ig várjuk a jelentkezéseket.

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19