Hírlevelek

2015.10.07. Az orvos elvárásai diabéteszes pácienseitől

A beteg elvárása sokszor az, hogy megfelelő gyógyszeres terápiával biztosítsanak számára jó cukoranyagcserét úgy, hogy egyidejűleg neki ne kelljen változtatni – többnyire egészségtelen – életmódján. Ez a „hagyom, hogy gyógyítsanak” szemlélet azonban alapvetően téves, hiszen jól ismert, hogy a cukorbetegség kezelése alapvetően három pilléren nyugszik: az étrenden, a fizikai aktivitáson és a kiegészítő gyógyszeres terápián. Csak ez utóbbi alkalmazásával nem érhető el optimális eredmény.
Az előadás megtekinthető kattintás után!

A Civil Fórum előadásai kapcsán ismét játékot hirdetünk, a tesztet legeredményesebben kitöltők a Springmed könyvutalványait kapják. Részvételi feltételek

Receptsarok 3.

A receptgyűjteményben a levesektől, salátáktól a főételeken és egytálételeken keresztül a süteményekig, desszertekig mindenféle recept – sok ínycsiklandó színes fényképpel – megjelenik, így könnyen komplett menü is összeállítható. Köszönjük a beküldőknek a fotókat és recepteket!
A Receptsarok 3. gyűjtemény 299 Ft/db áron már megrendelhető

Szurikáta diabFoglalkozás

A Szurikáta Alapítvány és a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének speciális, diabéteszes gyermekfoglalkozása diabéteszes gyermeket fogadó bölcsődék, óvodák gyermekcsoportjai, általános és középiskolai osztályai számára. A gyerekek játékos gyógyítás, illetve rendhagyó biológia óra során ismerkedhetnek meg társuk betegségének jellemzőivel, okaival, kezelésének mikéntjével és az egészséges táplálkozás alapjaival.
Cél a diabéteszes gyerekek integrációjának segítése, társaik érzékenyítése és a diabétesszel kapcsolatos ismeretek átadása.
Október közepétől indulnak a gyermekfoglalkozások óvodásoknak, általános és középiskolásoknak rendhagyó környezetismeret, illetve biológia órák.
Részletekért kattints!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk a legfrissebb információkért! Tart promóciós játékunk: Keressük a diabetes.hu közösség 3000. tagját! – Megosztom

Hypertonia 2015/2 számának postázása

A korábbi évek gyakorlatától eltérőn a Hypertonia betegtájékoztató lap következő számát nem a Diabetes jelen kiadásával postáztuk, hanem a következő újsággal fogjuk küldeni az előfizetőknek. Megértésüket nagyon köszönjük!

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!