Hírlevelek

2018.03.14. Diabéteszes búvárrégész – Minden lehetséges

Diabéteszes búvárrégész – Minden lehetséges

Búvárrégész és 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Az időm nagy részét a tengeren vagy a tenger alatt töltöm, kemény fizikai munkát végezve, változékony időbeosztással és rengeteg utazással. Egy cukorbeteg számára ezek nem túl előnyös feltételek, de én minden percét élvezem, és a környezetem segít abban, hogy ne számítson az állapotom az életvitelem szempontjából.
A történet olvasható a Diabetes most megjelent számában!

A tartalomból:

Szeretnél saját példányt a Diabetes lapból? Megrendelheted honlapunkon.

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására – 2018

A cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket elérő, Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek és egy civil szervezetnek adományoz évente díjat a Diabetes lap tulajdonosa, az Alapítvány a Cukorbetegekért.

Javaslatot tehetnek magánszemélyek, cukorbeteg-közösségek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok. Határidő: 2018. március 20.

Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására: további részletek

A díjátadó ünnepségre 2018. április 14-én Budapesten, a Diabetes betegtájékoztató lap VIII. Civil Fórumán kerül sor.

A rendezvény szüneteiben infó-pultoknál közvetlenül tájékozódhatnak a résztvevők, számos gyártó és forgalmazó kiállítja termékeit és kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, belépőket még lehet igényelni. Minden jelentkezést visszaigazolunk.

Programok Sportos Cukorbetegeknek

A Sportos Cukorbetegekért Egyesület (SCE) közös futásra hív Benneteket a BSI által szervezett tavaszi Vivicittára, immár 4. alkalommal. Ismét saját sátornál várunk Benneteket, ahol le tudtok pakolni, a gyerekek játszhatnak, a felnőttek beszélgethetnek, és a futóknak biztosítjuk a plusz szénhidrátot is! Részletek, jelentkezés: SCE.
Ehhez kapcsolódik, hogy több futónagykövetünk is kampányol a Jóügyekért.hu oldalon, ahol a nyári táborunkhoz gyűjtünk adományokat.

„Hogyan sportoljon a cukorbeteg?” – Március 25-én 10.00–13.00 óra között előadások a Semmelweis Egyetem I. Gyermekgyógyászati Klinikáján (1083 Budapest, Bókay János u. 53-54.); 15.00 órától: a Body kiállítás csoportos megtekintése. Részletek, regisztráció: kattints!

Légy Te is tagja a diabetes.hu közösségnek!

Csatlakozz a Diabetes betegtájékoztató lap facebook csoportjához, kövesd oldalunk naponta új információkért! Nézz körül nálunk!

Személyi jövedelemadó 1%

Kérjük személyi jövedelemadód 1 százalékával támogasd alapítványunkat! Támogatásoddal nagymértékben hozzájárulsz a cukorbetegek oktatásának továbbfejlesztéséhez. Az alapítvány fő tevékenységei: a Diabetes újság kiadása; páciensoktatási programok; orvosok és nővérek továbbképzése; a cukorbetegség prevenciója.

Alapítvány a Cukorbetegekért, Veszprém – Adószám: 19260192-2-19