Mozgalmas időszak Egerben

Mozgalmas időszak Egerben

Szeptemberben már 18-dik alkalommal rendeztük meg a találkozót…
 Tovább

Novemberi találkozások

A diabétesz Világnapja – 2023

Lapunk idén is rengeteg meghívást kapott az ország különböző részéről a részvételre – számos helyen találkozhattak velünk, de minden meghívásnak sajnos nem tudtunk eleget tenni. A szerkesztőségünkbe érkezett beszámolókból készítettünk egy rövid összeállítást.

 Tovább
Kiléptünk a komfortzónánkból

Kiléptünk a komfortzónánkból

Ötödik alkalommal tartott a Sportos Cukorbetegek Egyesülete felnőttek számára edzőtábort. Különböző sportágakat űző, aktív életet élő 1-es típusú cukorbetegek vettek részt a programon. Hármójuk beszámolóját olvashatják.

 Tovább
Ha ismered a kockázatokat, tudod a megfelelő választ is!

Mikor, ha nem most?

Ha ismered a kockázatokat, tudod a megfelelő választ is!

Szerző: József Attila

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) a 2021–2023 közötti időszakra egységes mottót és témát jelölt ki a diabétesz világnapja alkalmából: Mikor, ha nem most? – hangzik a világnap szlogenje immár harmadik éve, ami az ügy sürgősségére hívja fel a figyelmet. Világszerte több millió diabéteszes nem részesülhet megfelelő ellátásban, pedig a cukorbetegség folyamatos odafigyelést és gondoskodást igényelne ahhoz, hogy az érintettek megőrizhessék egészségüket és megelőzhessék a szövődményeket.

 Tovább

Szurikáta Alapítvány

Ilyen volt a Szurikáta nyár

Szerző: Tóbiás Lilla

A Szurikáta Alapítvánnyal második alkalommal vehettünk részt a zánkai Családi Erzsébet-táborban, ahol több mint 100 diabos családdal együtt élveztük a jó időt, a gazdag programkínálatot és egymás társaságát. A pihenés mellett persze a tanévkezdésre is készült alapítványunk a nyáron.

 Tovább
MentaBolygó 2023

A MentaPRO Alapítvány napközis tábora

MentaBolygó 2023

Szerző: Kerekes Andrea

Immár hatodik alkalommal szerveztük meg napközis táborunkat, a MentaBolygót, amelyet az Erzsébet-táborok jóvoltából idén is térítésmentesen tudtunk biztosítani a diabéteszes gyermekeknek.

 Tovább
A Sportos Cukorbetegek Egyesületének nyári táborai

SCE

A Sportos Cukorbetegek Egyesületének nyári táborai

A nyár folyamán nagyon sok 1-es típusú diabéteszes gyereknek tudtunk táborozási lehetőséget biztosítani.

 Tovább
DiabKupa – Családi Sportnap

DiabKupa – Családi Sportnap

Májusban immár harmadik alkalommal került megrendezésre a DiabKupa – Családi Sportnap, amelynek keretében most először focibajnokságot is meghirdettek a szervezők. Igazán impozáns helyszínen, a Fradi népligeti központjában található fedett, műfüves futballpályán, remek környezetben, csodálatos időben zajlottak a küzdelmek.

 Tovább
Nyertünk!

DiaEuro 2023

Nyertünk!

Szerző: Herth Viktória

Nem vagyok focirajongó, de a magyar diabéteszesek futsalválogatottjáért nagyon izgultam. Annyira lelkesek voltak a fiúk, annyira akartak bizonyítani! Sikerült nekik!

 Tovább
Kortalanokkal fesztiváloztunk

CEOSZ

Kortalanokkal fesztiváloztunk

Szerző: Füzesi Brigitta

Az idei június nem csak szokatlanul esős napokkal, hanem egy fantasztikus eseménnyel indult, hiszen a Magyar Szabadidősport Szövetség június 7-én hatalmas és hihetetlenül jó hangulatú rendezvényre várta a fesztiválozni vágyókat. Bár a fiatal életkor nem volt kizáró tényező, a Szépkorúak Fesztiválja elsősorban az érettebb, tapasztaltabb, bölcsebb korosztálynak kínált felejthetetlen élményeket.

 Tovább
Újból megmozdult az ország

Botra fel!

Újból megmozdult az ország

Május 20-án ötödik alkalommal került sor a „Botra fel!” országos nordic walking sétára. A CEOSZ által 2017-ben indított, töretlen népszerűségnek örvendő kezdeményezés célja olyan mozgásforma megismertetése és kipróbálása, amely minden korosztály számára ajánlható, függetlenül az életkortól, attól, hogy valaki sportolt-e korábban, vagy hogy van-e bármilyen betegsége.

 Tovább
Civil Fórum XII.

Civil Fórum XII.

Szerző: Herth Viktória

Március 11-én, Budapesten, a Budai Fonóban ugyanolyan remek volt a hangulat, mint az előző években. A járvány időszakát leszámítva minden évben összegyűlnek a cukorbetegek helyi képviselői a Diabetes magazin és a Tudomány Kiadó programján. Épp ezért van a Civil Fórum, a találkozásért.

 Tovább
Soha nem a betegségünk korlátoz bennünket

Soha nem a betegségünk korlátoz bennünket

Girincsi Fruzsina vagyok, énekes, dalszerző, énektanár. 2019-ben diplomáztam a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakán. 17 éve vagyok cukorbeteg, 2006 júniusában diagnosztizáltak…
 Tovább
Egri diabéteszes családi élménytábor

Cukorbetegek Egri Egyesülete

Egri diabéteszes családi élménytábor

A Cukorbetegek Egri Egyesülete 9. alkalommal szervezett diabéteszes családi tábort. Ellátásunkat a Hotel Unicornis Eger svédasztalos formában biztosította, így mindenki kiválaszthatta a széles kínálatból a neki tetsző ételeket, dietetikusunk, Szerencsiné Soós Andrea segített abban, hogy a mennyiség is megfelelő legyen.

 Tovább
Diabéteszesek nemzetközi Futsal-bajnoksága

DiaEuro

Diabéteszesek nemzetközi Futsal-bajnoksága

Szerző: Somfai Katalin

A járványhelyzet miatt három év kihagyás után kerül újra megrendezésre a cukorbetegek futsal-Európa-bajnoksága, a DiaEuro. Az idei rendezvény kapcsán a szervezőkkel Somfai Katalin, az elmúlt 10 év magyar tapasztalatairól Herth Viktória beszélgetett.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!