Most jön a java!

Most jön a java!

Szerző: Katona József

Bár eléggé kegyes volt hozzánk a tél, mégis várjuk a tavaszt, az újrakezdés és az új célok évszakát. Nem érdemes halogatni, hiszen hamarosan itt a nyár is, azokkal a hőhullámokkal, amelyek napokra, hetekre beszorítják az embert a zárt terekbe. Érdemes kihasználni a tavaszi hónapokat a természet visszafoglalására.

 Tovább
Soproni Cukorbetegek Egyesülete

Nem konkurensek, hanem barátok vagyunk

Soproni Cukorbetegek Egyesülete

Szerző: Módos Anikó

A Soproni Cukorbetegek Egyesületének „mozgatórúgóját”, elnök asszonyát, Nagy Andrásné Katit évtizedek óta jól ismerem. Fáradságot nem kímélve intéz, segít, ötletel, megoldást talál. Hihetetlen energiával áll a diabéteszesek mellett, s arra is mindig van ideje, energiája, hogy lelki segítséget nyújtson a rászorulóknak. Több évtizede tartó ismeretségünk okán engedtessék meg, hogy ahogy mindig, most is tegezzük egymást!

 Tovább
Győr-Moson-Sopron Megyei Diabetes Egyesület

Nem konkurensek, hanem barátok vagyunk

Győr-Moson-Sopron Megyei Diabetes Egyesület

Szerző: Módos Anikó

A cukorbeteg sorstársakat tömörítő, őket támogató szervezeteket bemutató sorozatunkban elsőként a Győr-Moson-Sopron Megyei Diabetes Egyesület szimpatikus, rendkívül agilis és segítőkész elnökét, Venesz Lászlót (aki lapunk szerkesztőbizottságának is tagja) kérdeztem múltról, jelenről, terveikről, céljaikról és örömeikről.

 Tovább
Évkezdés a Szurikátáknál

Évkezdés a Szurikátáknál

Aktívan kezdődött és eseménydúsnak ígérkezik az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket és családjukat hatodik éve támogató Szurikáta Alapítvány 2020-as éve.

 Tovább
Fotózás a gyermekdiabétesz napján

Fotózás a gyermekdiabétesz napján

2020. január 11-én, a gyermekdiabétesz napját Nyíregyházán is emlékezetessé tette a helyi cukorbeteg gyerekeknek a Nyír-Diabet Egyesület egy nem mindennapi fotózással.

 Tovább
Országos Gyermediabétesz Nap Zalaegerszegen

Országos Gyermediabétesz Nap Zalaegerszegen

Szerző: József Attila

Ez év január 11-én 15. alkalommal került megrendezésre az Országos Gyermekdiabétesz Nap. A programot ezúttal a Zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztályának diabéteszgondozója és az ő tevékenységüket támogató Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány szervezte.

 Tovább

2020. március 28.

Virtuális CEOSZ-találkozó

A Cukorbetegek Országos Szövetségének vezetősége által „kigondolt” ZOOM vebinárium szoftver segítségével online kerekasztal-megbeszélésre hívta Füzesi Brigitta elnök asszony tagtársait.

 Tovább
Karácsony a nagyvilágban

Karácsony a nagyvilágban

Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva

Egyetlen ünnepnek sincs olyan varázsa, mint a karácsonynak. A felnőtteket éppúgy elbűvöli, mint a gyermekeket. A karácsony a szeretet, összetartozás, az ajándékozás ünnepe, amikor az otthonokba csend és béke költözik.

 Tovább
Egy fegyelmezett ember

Joslin-díjasaink

Egy fegyelmezett ember

Szerző: Őrsi Ágnes

Dr. Gál Attila 44 éve érintett, közelebb van az ötvenéves Joslin-díjhoz, mint a 25 éveshez, amelyet ezúttal átvehetett. A többi vendégtől eltérően őt nem veszik körül régi ismerősök, hiszen a Diabetes újság harmincadik születésnapjára szervezett Civil Nap az első alkalom, amikor eljött a közösségbe.

 Tovább

Nemzetközi találkozó Egerben

Szeptemberben immár 14-dik alkalommal rendezték meg Egerben a Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót. Minden eddiginél többen érkeztek. Az ország minden részéből és a határon túlról is jöttek cukorbeteg-szervezetek: Szabadkáról, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről, s eljöttek a Hargita megyei Diabétesz Szövetség képviselői.

 Tovább
Fergeteges világnap volt!

A diabétesz világnapja – 2019

Fergeteges világnap volt!

Az idén november 9-én került sor a sokak által már csak „lurdys világnapként” emlegetett rendezvényre, amely évek óta talán a legjelentősebb a cukorbetegségben valamilyen módon érintett laikusoknak szóló események közül. A rendezvény ideje alatt megállás nélkül zajlott a…
 Tovább
Sportos Cukros Világnap

A diabétesz világnapja – 2019

Sportos Cukros Világnap

Az idei rendezvényen is a diabétesz kezelésének három alappillére volt a fő téma: Inzulin: Nem kérdés, az 1-es típusú diabosok számára létszükséglet…
 Tovább

A diabétesz világnapja – 2019

Világnap Nyíregyházán

Ismét eltelt egy év, újra fénylett a kék kör a Városmajori Művelődési Ház ablakán a Nyíregyházi Cukorbetegek Egyesületének világnapja alkalmából. A világnapi rendezvény segítői a IV. Belgyógyászat vezetősége és dolgozói voltak…
 Tovább
Egri világnap

A diabétesz világnapja – 2019

Egri világnap

November 8-án a Markhot Ferenc Kórház Rendelőintézete által szervezett nyílt napon szűrésekkel vette kezdetét a kampány. A záró rendezvény 23-án, az egri Városházán volt, ahol több százan vettek részt vércukormérésen és az egri Sanatmetál szívdiagnosztikai vizsgálatán…
 Tovább

A diabétesz világnapja – 2019

Világnapi rendezvény Veszprémben

Veszprémben idén is színes, változatos rendezvénysorozattal ünnepelték a diabétesz világnapját. A szervezők – a Veszprém Megyei Diabétesz Egyesület, lapunk tulajdonosa, az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Vanderlich Egészségcentrum – célul tűzték ki a helyi közösségek, csoportok bátorítását, illetve a diabéteszről szóló ismeretek terjesztését.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!