I. DiabKupa és Sportágbemutató

Új kezdeményezés

I. DiabKupa és Sportágbemutató

Aktív közösségi sportnappal indította a nyarat a Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a DiaEuro Sportegyesület.

 Tovább
Megtanultuk, hogy csodákra is képesek vagyunk

A Nyír-Diabet Egyesület kamasztábora Seregélyesen

Megtanultuk, hogy csodákra is képesek vagyunk

Táborunk különlegessége, hogy a diabos kamaszoknak nyújt élményt, kizárólag 12 évnél idősebbeknek. A baráti légkört, amely napjainkat jellemezte, az egyetemista önkéntesek alapozták meg: 41 táborozó, 21 önkéntes és 5 szervező foglalta el egy hétre Seregélyesen kedvenc táborhelyünket, immár tizedik alkalommal.

 Tovább
Fenyvesi Próféták

Fenyvesi Próféták

A Juvenilis-Diab-Help Alapítvány idén is elhozta Balatonfenyves-Alsóbélatelepre az egy évig kitartó boldogsághormon-készletet, valamint azt a különleges és leírhatatlan köteléket, amit csak a 6 napos tábor végével vihet magával haza az ember.

 Tovább
Telkibányai kalandok édesen

Telkibányai kalandok édesen

A korábbi évek hagyományaihoz híven idén is megrendezésre került a diabéteszedukációs tábor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának gyermekdiabetes-gondozója szervezésében. A tábor a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány Erzsébet-tábor pályázata jóvoltából, a Cukorbeteg Gyermekekért Alapítvány közreműködésével jött létre, Telkibányán.

 Tovább
Debreceni gyerekek Zalaszabarban

Mint minden évben

Debreceni gyerekek Zalaszabarban

COVID-gyorsteszt után buszra pattantunk, hogy ismét megtegyük 75 gyerekkel és lelkes kísérőinkkel a csaknem 400 kilométeres utat, ami elválasztja Debrecent Zalaszabartól.

 Tovább
Egri családi élménytábor

Egri családi élménytábor

A Cukorbetegek Egri Egyesülete idén 7. alkalommal rendezett nyári diabétesz-gyerektábort, 72 fővel. A cukorbeteg fiatalokon és szakembereken kívül lehetőség volt a szülők és a testvérek részvételére is, akik az ország minden részéből érkeztek. Korábban ezek a családok nem ismerték egymást. A tábor egyik haszna, hogy most már a gyerekek és a szülők összejárnak, baráti kapcsolatba kerültek egymással, lelki támaszt és hasznos információkat nyújtanak egymásnak.

 Tovább
MentaBOLYGÓ 2021

A MentaPRO Alapítvány napközis tábora

MentaBOLYGÓ 2021

A MentaPRO Alapítvány 2021-ben negyedik alkalommal rendezte meg napközis táborát: a MentaBOLYGÓra idén összesen 55 gyermek látogatott, két turnusban. A tábor különlegessége, hogy nemcsak a diabétesszel élő gyerekeket, hanem testvéreiket is szeretettel látjuk. Nekik ez a helyzet különleges, hiszen itt ők lógnak ki a sorból, ők nem mérnek cukrot, nem viselnek szenzort, pumpát.

 Tovább
Tábor Kislődön

Tábor Kislődön

A Győri Diabétesz Gondozó szervezésében csodálatos hetet tölthettünk a Sobri Jóska Élményparkban, Kislődön.

 Tovább
„A TÁBOR”

„A TÁBOR”

A Békés megyei diabéteszes gyermekek csak így hívják: A TÁBOR. A segítők is csak így beszélnek róla: A TÁBOR. Csupa nagybetűvel. Mert diabéteszes, Békés megyei gyermekként tábor csak egy van: ahol jó lenni, ahol vigyázunk egymásra, ahol együtt vagyunk, ahol tanulunk – de másképp, mint az iskolában –, ahol ki van számolva az étel szénhidrátja, ahol vércukrot mérünk és inzulint adunk, ahol úgy kifáradunk, hogy csak na, de azért jó hajnali 3 körül elaludni!

 Tovább
Karácsony a nagyvilágban

Karácsony a nagyvilágban

Szerző: Nagy Gyuláné Tajti Éva

Egyetlen ünnepnek sincs olyan varázsa, mint a karácsonynak. A felnőtteket éppúgy elbűvöli, mint a gyermekeket. A karácsony a szeretet, összetartozás, az ajándékozás ünnepe, amikor az otthonokba csend és béke költözik.

 Tovább
Ossza meg világnapi rendezvényét

World Diabetes Day

Ossza meg világnapi rendezvényét

A https://worlddiabetesday.org/activities oldalon bármely szervezet közszemlére teheti saját világnapi rendezvényét vagy arról készült fotóját.

 Tovább
Nem vagyunk egyedül

Nem vagyunk egyedül

Szerző: Tóbiás Lilla

Egy könyv- és egy filmbemutatóval is készült a Szurikáta Alapítvány a debreceni Gyermekdiabétesz Kongresszusra, ahol Kocsisné Gál Csilla, az alapítvány vezetője beszélt a „Nem vagytok egyedül!” kórházlátogató programról is, amelyet országossá szeretnénk bővíteni a diabéteszcentrumok együttműködésével.

 Tovább

A diabétesz világnapja

Mikor, ha nem most?

Szerző: József Attila

A Nemzetközi Diabétesz Szövetség (IDF) a 2021–2023 közötti időszakra egységes témát jelölt ki a diabétesz világnapja mottójául…
 Tovább

Kirándulás Újlétára

Bizonyára nem sok olvasónak lesz ismerős a Hajdú-Bihar megyei kis falucska, Újléta neve, még nekünk, az alig 20 km-re lakó debrecenieknek sem…
 Tovább
Az egészség – életmód!

Az egészség – életmód!

Az önkormányzat pályázata segítségével sikerült megszerveznie a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesületnek a szokásos, háromnapos életmódtábort. A nagy melegre való tekintettel a helyszín az Ipolyi Közművelődési Központ színházterme volt, ahol a tábor lebonyolításához…
 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!