A Diabetes 30. születésnapja

Illusztráció
Ünnepeltünk

Ünnepeltünk

Szerző: Herth Viktória

Húsz még gombócból is sok – mondta Maksa Zoltán tíz évvel ezelőtt, amikor a veszprémi Arénában a huszadik születésnapunkat ünnepeltük. A humorista akkor „tudományos” magyarázatot adott sok diabétesszel kapcsolatos kérdésre…
 Tovább
30 év – egy emberöltő

30 év – egy emberöltő

Szerző: Dr. Vándorfi Győző

1978-ban kezdődött minden…
 Tovább
Mi, csaknem félmillióan

Lang Gusztáv

Mi, csaknem félmillióan

A diabétesz jelképe a három ló, amelyen egyetlen lovas egyensúlyoz: a diéta, az inzulin és a mozgás kényes egyensúlyára nem könnyű vigyáznia a diabéteszesnek.
Lang Gusztáv, a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület és az alapítvány hajdani elnöke, aki sok éven át a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségét is vezette, 1992-ben írta az akkoriban hódító útjára indult Diabetes magazinba az alábbi cikket. Rövid, lényegre törő összefoglaló ez számunkra arról, hogy három évtizede milyen volt a magyar diabéteszesek helyzete. Guszti már nincs köztünk, rá is emlékezünk írásának felelevenítésével. Nagyon sokat tett sorstársaiért és újságunkért. Emlékét a veszprémi alapítvány által évente adományozott Lang Gusztáv-díj is őrzi.

 Tovább
Születésnapi Civil Fórum

Születésnapi Civil Fórum

Szerző: Herth Viktória

Április 6-án, szombaton a IX. Civil Fórum keretében ünnepelte magazinunk, a Diabetes 30. évfordulóját. Körülbelül 300-an voltunk, s bár minden úgy volt, ahogy a civil fórumokon szokott, mégis mindenki érezte, hogy ez az idei más, több, mint az évről évre megszokott „tanulós nap”.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!