Diabetes és Hypertonia Magazin
DiabPont
Szerző: Zalai Noémi
A cukorbetegség és az ahhoz kapcsolódó diéta nem megy szabadságra, akkor is be kell tartanunk az étkezési ritmusunkat, illetve a diétánk alapelveit, ha házon kívül étkezünk. Ez nagy odafigyelést, tudatosságot igényel.
Tovább
Szerző: Zalai Noémi
Az év végi elcsendesedés, az új év kezdete ideális időszak arra, hogy nagytakarítást végezzünk a gondolataink között, értékeljük az elmúlt évet és a jelenlegi helyzetünket. Kiváló időszak arra is, hogy újévi fogadalmakat tegyünk.
Tovább
Szerző: Zalai Noémi
Az édes íz szeretete már csecsemőkorban, az anyatejes táplálás során kialakul, és e finom íz iránti vonzódásunkat mi sem jelzi jobban, mint hogy az édes szót nemcsak ételekre, de kellemes eseményekre, emberekre is használjuk…
Tovább
Szerző: Zalai Noémi
A szív- és érrendszeri betegségek kezelésére, gyógyítására, a szövődmények megelőzésére szolgál a szívbarát vagy más néven kardioprotektív étrend.
A szívbarát étrend célja a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikófaktorainak korrigálása, az esetlegesen már meglévő betegség tüneteinek enyhítése, a szövődmények kialakulásának megelőzése.
Tovább
Szerző: Zalai Noémi
Az édes íz szeretete már csecsemőkorban, az anyatejes táplálás során kialakul, és e finom íz iránti vonzódásunkat mi sem jelzi jobban, mint hogy az édes szót nemcsak ételekre, de kellemes eseményekre, emberekre is használjuk. Az édes íz kedvelése azonban felnőttkorban fokozatosan mérséklődhet, hiszen időskorra az ízlelőbimbók száma csökken, emiatt viszont gyakorivá válhat akár a túlsózás, akár a túlcukrozás.
Tovább
Szerző: Zalai Noémi
A hideg idő beköszöntével sajnos a különböző vírusos megbetegedések, felső légúti tünetek is megjelenhetnek, amire fel kell készítenünk az immunrendszerünket. Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk támogatni a védekezésben, a táplálkozásunkra, életmódunkra és a mentális jóllétünkre is fontos figyelnünk. Ez komplex feladat, de szervezetünk meghálálja. Talán nem is gondolnánk, de a kevés alvás vagy a nagyfokú stressz is gyengíti az immunrendszerünket.
Tovább
Nyári levesek
Szerző: Zalai Noémi
1 adag tápanyagtartalma: |
Energia |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
125 kcal |
4 g |
2 g |
22 g |
Tovább
Nyári levesek
Szerző: Zalai Noémi
1 adag tápanyagtartalma: |
Energia |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
103 kcal |
2 g |
1 g |
15 g |
Tovább
Nyári levesek
Szerző: Zalai Noémi
1 adag tápanyagtartalma: |
Energia |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
104 kcal |
2 g |
4 g |
15 g |
Tovább
Nyári levesek
Szerző: Zalai Noémi
1 adag tápanyagtartalma: |
Energia |
Fehérje |
Zsír |
Szénhidrát |
113 kcal |
4 g |
4 g |
15 g |
Tovább
Szerző: Zalai Noémi
„A magyar konyha hagyományai régmúltra nyúlnak vissza. Az itt élő népektől átvett ételek mellett évszázadok során számos hatás érte konyhánkat. A honfoglalás utáni idők konyhatechnikája, ételei alig ismertek…
Tovább
A Vese Világnapja
Szerző: Zalai Noémi
Magyar kezdeményezésre, 2006-tól minden március második csütörtöke a Vese Világnapja. Az idei világnap a vese egészségének fontosságára hívja fel a figyelmet. A kitűzött cél az edukáció és az egészségtudatosság növelése, hogy áthidalják a tartós és folyamatban lévő krónikus vesebetegséggel kapcsolatos tudásbeli hiányosságokat az egészségügyi ellátás minden szintjén.
Tovább
Szerző: Zalai Noémi
A magas vérnyomás az egyik legelterjedtebb szív-érrendszeri betegség. Fő veszélye abban rejlik, hogy kezeletlen esetben olyan szövődményeket okozhat, mint például a szívelégtelenség. Életmódunk – testtömegünk, alkoholfogyasztási, dohányzási szokásaink, fizikai aktivitásunk, táplálkozásunk – komoly szerepet játszik vérnyomásunk alakulásában – jó és rossz irányban is.
Tovább