DIAEURO – Nemzetközi Diabétesz Futsal-bajnokság

A futballpályán minden játékos egyenlő esélyekkel küzd a győzelemért. Ennek szellemében hívta életre az Ukrán Diabetes Szövetség (UDF) a DiaEuro labdarúgó-bajnokságot 2012-ben, s az első alkalommal 8 ország csapatai vettek részt. Zadarban, Horvátországban már 12 ország – köztük Magyarország – részvételével került megrendezésre 2013-ban, Balatonfüreden 2014-ben 14, Kolozsváron 2015-ben és Szarajevóban 2016-ban 16, tavaly Pozsonyban pedig már 17 nemzet mérte össze erejét a pályán. A program célja pozitív példát mutatni mindenkinek – elsősorban a cukorbetegséggel élőknek –, hangsúlyozni a tudatos életmód és a hátrányos megkülönböztetés csökkentésének fontosságát. Sokan nem tudják, de a szakemberek már 10 százalék fölé teszik a Magyarországon cukorbetegséggel, vagy annak előállapotával élők számát. A DiaEuro olyan jelentőséggel bíró nemzetközi esemény, amely egyesíti a versengést az örömmel és az oktatással. A futball ma már sokkal több mint sport: a pozitív hozzáállás harca a győzelemért, a sikerért.

Magyar csapat

file
Az Európa-bajnok magyar csapat – 2013

A csapatot a jelentkező cukorbeteg focistákból a szakmai vezetést ellátó Hevesi Tamás pro licenszes edző – aki maga is diabéteszes – állítja minden évben össze.

A Horvátországban debütáló csapat 2013-ban Európa legjobbja lett, a torna legjobb játékosának a hat gólt szerző magyar játékost, Czernai Gábort választották meg. Az Európa-bajnokság részletes krónikája megtalálható weboldalunkon.

file
Magyarország ezüstérmes – 2014

A korábbi eredménynek köszönhetően 2014-ben Magyarország Balatonfüreden, szeptember 1–5. között rendezte a cukorbeteg labdarúgó Európa-bajnokságot már 14 ország részvételével, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Diabetes Társaság szakmai támogatásával. A magyar csapat a II. helyen végzett.

file
Kolozsvár 2015 – Ezüstérmes a magyar csapat

2015-ben szintén kiválóan szerepelt a magyar cukorbeteg válogatott, és a korábbi ezüstéremhez hasonlóan a második helyen végzett a kolozsvári DiaEuro futsal Európa-bajnokságon.

2016-ban Szarajevóban veretlenül menetelt a döntőig a magyar csapat, és ismét ezüstéremhez juttatta Magyarországot.

file
DiaEuro 2016 – II. helyezett Magyarország

2017-ben ismét Románia volt a házigazda, a Bukarestben szervezett tornán rendkívül szoros és izgalmas döntőben lett a csapaté az ezüstérem.


Beszámolók a pozsonyi DiaEuro 2018 és a kijevi DiaEuro 2019 rendezvényekről.

Szeretnél a magyar csapat tagja lenni a következő DiaEuro Európa-bajnokságon? Töltsd ki most a jelentkezési lapot!

Bővebb információ, kapcsolat

DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület
Béki János titkár

Tel.: +36-1-273-2842
E-mail: diaeuro@portmed.hu

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!