DIAEURO – Nemzetközi Diabétesz Futsal-bajnokság

A futballpályán minden játékos egyenlő esélyekkel küzd a győzelemért. Ennek szellemében hívta életre az Ukrán Diabetes Szövetség (UDF) a DiaEuro labdarúgó-bajnokságot 2012-ben, s az első alkalommal 8 ország csapatai vettek részt. Zadarban, Horvátországban már 12 ország – köztük Magyarország – részvételével került megrendezésre 2013-ban, Balatonfüreden 2014-ben 14, Kolozsváron 2015-ben, Szarajevóban 2016-ban pedig már 16 nemzet mérte össze erejét a pályán. A program célja pozitív példát mutatni mindenkinek – elsősorban a cukorbetegséggel élőknek –, hangsúlyozni a tudatos életmód és a hátrányos megkülönböztetés csökkentésének fontosságát. Sokan nem tudják, de a szakemberek már 10 százalék fölé teszik a Magyarországon cukorbetegséggel, vagy annak előállapotával élők számát. A DiaEuro olyan jelentőséggel bíró nemzetközi esemény, amely egyesíti a versengést az örömmel és az oktatással. A futball ma már sokkal több mint sport: a pozitív hozzáállás harca a győzelemért, a sikerért.

Magyar csapat

Az Európa-bajnok magyar csapat – 2013

Az Európa-bajnok magyar csapat – 2013

A csapatot a jelentkező cukorbeteg focistákból a szakmai vezetést ellátó Hevesi Tamás pro licenszes edző – aki maga is diabéteszes – állítja minden évben össze.

A Horvátországban debütáló csapat 2013-ban Európa legjobbja lett, a torna legjobb játékosának a hat gólt szerző magyar játékost, Czernai Gábort választották meg. Az Európa-bajnokság részletes krónikája megtalálható weboldalunkon.

Magyarország ezüstérmes – 2014

Magyarország ezüstérmes – 2014

A korábbi eredménynek köszönhetően 2014-ben Magyarország Balatonfüreden, szeptember 1–5. között rendezte a cukorbeteg labdarúgó Európa-bajnokságot már 14 ország részvételével, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Magyar Diabetes Társaság szakmai támogatásával. A magyar csapat a II. helyen végzett.

2015-ben szintén kiválóan szerepelt a magyar cukorbeteg válogatott, és a korábbi ezüstéremhez hasonlóan a második helyen végzett a kolozsvári DiaEuro futsal Európa-bajnokságon.

Kolozsvár 2015 – Ezüstérmes a magyar csapat

Kolozsvár 2015 – Ezüstérmes a magyar csapat

2016-ban Szarajevóban veretlenül menetelt a döntőig a magyar csapat, és ismét ezüstéremhez juttatta Magyarországot.

Tavaly ismét Románia volt a házigazda, a Bukarestben szervezett tornán rendkívül szoros és izgalmas döntőben lett a csapaté az ezüstérem.

A magyar csapat az egyetlen, aki az elmúlt öt évben mindig döntőbe jutott, miközben a bajnokságon induló csapatok száma megduplázódott.
Beszámoló a DiaEuro 2017 végeredményéről, részletesen mérkőzésről mérkőzésre.

DiaEuro 2016 – II. helyezett Magyarország

DiaEuro 2016 – II. helyezett Magyarország

DiaEuro 2018

Folyamatosan várjuk a tehetséges játékosok jelentkezését, hogy a magyar csapat idén is sikeresen szerepelhessen a megmérettetésen. Felső korhatár nincs, az alsó korhatár 18 év, 1-es és 2-es típusú cukorbetegek egyaránt jelentkezhetnek. A csapatok 12 játékosból állnak (5+7 csere), + az edző és az orvos. A csapat tagjainak a részvétel ingyenes, a költségeket a szponzorok fedezik!

Időpont és helyszín
Pozsony, 2018. július 21–29.

Szeretnél a magyar csapat tagja lenni? Töltsd ki most a jelentkezési lapot!

Szervezőbizottság

A Nemzetközi Szervezőbizottság tagjai a korábbi részt vevő országok (Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Kazahsztán, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna, Üzbegisztán) delegáltjai. Az eseményt a Nemzetközi Diabétesz Szövetség (International Diabetes Federation) támogatja.

A magyar csapat szervezését a DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület végzi a Magyar Diabetes Társaság és a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai támogatásával. A csapat felkészüléséhez fő támogatóként a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi nyújt biztos hátteret.

Bővebb információ, kapcsolat

DiaEuro Labdarúgó Sportegyesület
Béki János titkár

Tel.: +36-1-273-2842
E-mail: diaeuro2014@diaeuro.org

77 Elektronika

Magyarországon a vércukor-önellenőrzést elsőként a 77 Elektronika Kft. tette széles körűen elérhetővé a cukorbetegek számára. A négyfős családi vállalkozásként alakult, ma is 100 százalékban magyar tulajdonú 77 Elektronika Kft. több mint 25 éve fejleszt és gyárt kiváló minőségű vércukormérő rendszereket a cukorbetegek számára. A high-tech vállalat 1986-ban dobta piacra első saját fejlesztésű Dcont® készülékét, melyet a folyamatos innovációnak köszönhetően idén világszerte a 65. generáció követ. A Dcont® a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyar találékonyság és innováció csúcsteljesítményének számít, ezért a termékcsaládot a Hungarikum Bizottság nemrég beválasztotta a hungarikumok előszobájaként ismert Magyar Értéktárba.


Sanofi

A Sanofi több egy gyógyszercégnél: sokszínű egészségügyi vállalat, ahol az egészség védelméért dolgozunk. A Sanofi tevékenységének fókuszában az ember áll, célunk, hogy a betegek igényeire és körülményeire figyelve, a helyi közösségekkel együttműködve közvetlenül járulhassunk hozzá ahhoz, hogy a hazánkban élők életminősége javuljon. A diabétesz egyike azoknak a területeknek, amelyekre a Sanofi kiemelt figyelmet fordít. Célunknak tekintjük, hogy a betegek számára megkönnyítsük a cukorbetegséggel való együttélést. A Sanofinál a megelőzésben való segítségnyújtás mellett a cukorbetegek edukációja és megfelelő kezelése is része a diabétesz elleni harc szélesebb körű felvállalásának, hiszen az időben elkezdett, hatásos kezeléssel a cukorbetegek teljes értékű életet élhetnek. Vállalatunknál nap mint nap arra törekszünk, hogy a biztonság, a hatásosság és az innováció jegyében termékeinkkel és szolgáltatásainkkal állandóan felülmúljuk a cukorbetegség kezelésének létező megoldásait.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!