Szerző: Zalai Noémi Feltöltés dátuma: 2022.08.10.

Nyári levesek

Hideg őszibarack-krémleves

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
103 kcal 2 g 1 g 15 g

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 150 g őszibarack,
  • 25 g natúr joghurt,
  • rumaroma,
  • 1 g mesterséges édesítő,
  • 1 g vaníliarúd.

Az őszibarackot megpucoljuk, magját eltávolítjuk és kisebb darabokra vágjuk. Ezután turmixgépben több részletben vízzel, édesítőszerrel, joghurttal és az összevágott vaníliarúddal turmixoljuk, majd szűrőn átszűrve egy edénybe tesszük. Amikor ezzel készen vagyunk, hűtőbe tesszük. Egy nagyobb, keményebb őszibarackot kockára vágunk, ezt az édesítőszerrel és a rumaromával összekeverjük, és hűtve tartjuk tálalásig. Tálalás előtt a levest és az összevágott őszibarackot összeöntjük, így tálaljuk.

Zalai Noémi dietetikus, a CEOSZ DiabPONT Továbbképző program szakértője

Megjelent a diabetes2022/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!