Nyári levesek
Hideg őszibarack-krémleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
103 kcal | 2 g | 1 g | 15 g |
Hozzávalók 1 adaghoz
- 150 g őszibarack,
- 25 g natúr joghurt,
- rumaroma,
- 1 g mesterséges édesítő,
- 1 g vaníliarúd.
Az őszibarackot megpucoljuk, magját eltávolítjuk és kisebb darabokra vágjuk. Ezután turmixgépben több részletben vízzel, édesítőszerrel, joghurttal és az összevágott vaníliarúddal turmixoljuk, majd szűrőn átszűrve egy edénybe tesszük. Amikor ezzel készen vagyunk, hűtőbe tesszük. Egy nagyobb, keményebb őszibarackot kockára vágunk, ezt az édesítőszerrel és a rumaromával összekeverjük, és hűtve tartjuk tálalásig. Tálalás előtt a levest és az összevágott őszibarackot összeöntjük, így tálaljuk.
Zalai Noémi
dietetikus, a CEOSZ DiabPONT Továbbképző program szakértője