Szerző: Zalai Noémi Feltöltés dátuma: 2022.08.16.

Nyári levesek

Céklaleves

Illusztráció
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
125 kcal 4 g 2 g 22 g

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 100 g ecetes céklakonzerv,
  • 50 ml natúr joghurt,
  • 20 g eritrit,
  • 8 g búzaliszt,
  • 0,5 g só.

A céklát szedjük ki a levéből, s vágjuk apróra. A vízhez adjunk néhány kanálnyi céklalét, sót, édesítőt, tegyük bele a céklát, és forraljuk fel. A liszttel és a joghurttal készítsünk habarást, s sűrítsük be vele a levest. Még egyszer forraljuk össze, ha kell, még sózzuk, édesítsük, s hagyjuk kihűlni. Végül fedjük le, s a tálalásig legalább fél óra hosszan tartsuk a hűtőszekrényben.

Zalai Noémi dietetikus, a CEOSZ DiabPONT Továbbképző program szakértője

Megjelent a diabetes2022/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!