Nyári levesek
Céklaleves

1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
125 kcal | 4 g | 2 g | 22 g |
Hozzávalók 1 adaghoz
- 100 g ecetes céklakonzerv,
- 50 ml natúr joghurt,
- 20 g eritrit,
- 8 g búzaliszt,
- 0,5 g só.
A céklát szedjük ki a levéből, s vágjuk apróra. A vízhez adjunk néhány kanálnyi céklalét, sót, édesítőt, tegyük bele a céklát, és forraljuk fel. A liszttel és a joghurttal készítsünk habarást, s sűrítsük be vele a levest. Még egyszer forraljuk össze, ha kell, még sózzuk, édesítsük, s hagyjuk kihűlni. Végül fedjük le, s a tálalásig legalább fél óra hosszan tartsuk a hűtőszekrényben.

Zalai Noémi dietetikus, a CEOSZ DiabPONT Továbbképző program szakértője