Szerző: Zalai Noémi Feltöltés dátuma: 2022.08.08.

Nyári levesek

Görög salátaleves

Nyári levesek
Nyári levesek
1 adag tápanyagtartalma:
Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
113 kcal 4 g 4 g 15 g

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 80 g fejessaláta,
  • 50 g nyári burgonya,
  • 30 g natúr joghurt,
  • 25 g vöröshagyma,
  • 2,5 g olívaolaj,
  • 1 g fokhagyma.

Az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát a kockára vágott burgonyával átfuttatjuk az olajon. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt salátát, ízesítjük és felforraljuk. Ha a zöldség megpuhult, összeturmixoljuk, hűlni hagyjuk, és hozzáadjuk a joghurtot. Lehűtve tálaljuk.

Zalai Noémi dietetikus, a CEOSZ DiabPONT Továbbképző program szakértője

Megjelent a diabetes2022/3. számában

Rendelje meg a Diabetes című betegtájékoztató kiadványt, és féláron adjuk mellé a Diabetes különszámokat és a Hypertonia Magazint!
(Legfeljebb 3 db-ot)

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!