Nyári levesek
Görög salátaleves
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
113 kcal | 4 g | 4 g | 15 g |
Hozzávalók 1 adaghoz
- 80 g fejessaláta,
- 50 g nyári burgonya,
- 30 g natúr joghurt,
- 25 g vöröshagyma,
- 2,5 g olívaolaj,
- 1 g fokhagyma.
Az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát a kockára vágott burgonyával átfuttatjuk az olajon. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt salátát, ízesítjük és felforraljuk. Ha a zöldség megpuhult, összeturmixoljuk, hűlni hagyjuk, és hozzáadjuk a joghurtot. Lehűtve tálaljuk.
Zalai Noémi
dietetikus, a CEOSZ DiabPONT Továbbképző program szakértője