Nyári levesek
Almaleves cukor nélkül
1 adag tápanyagtartalma: | |||
---|---|---|---|
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
104 kcal | 2 g | 4 g | 15 g |
Hozzávalók 1 adaghoz
- 100 g alma,
- 30 g tejföl (12%-os),
- 8 g búzaliszt,
- 5 g citrom,
- 1 g só,
- ízlés szerint édesítő.
A megmosott almát – ha szükséges, meghámozva – magjától, magházától megfosztva vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk. Egy edénybe vizet teszünk, amelyet citrommal teszünk ízesebbé. Beletesszük a gyümölcsöt és rövid ideig, félpuhára főzzük, majd joghurtos habarással behabarjuk. A lisztet csomómentesen elkeverjük a joghurttal, majd a forró lével felmelegítjük úgy, hogy folyamatos vékony sugárban, állandó keverés mellett hozzácsurgatjuk a habaráshoz. Ezután óvatosan besűrítjük vele a levest. Rövid ideig főzzük még, hogy a liszt íze elfőjön, majd szükség szerint utánízesítjük.
Zalai Noémi
dietetikus, a CEOSZ DiabPONT Továbbképző program szakértője