Feltöltés dátuma: 2019.11.08.

Budapest, Heim Pál Kórház

Őszinte barátságok

A hagyományokhoz hűen 2019 nyarán is megrendezésre került az Édes Gyermekünk Alapítvány támogatásával a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben gondozott 1-es típusú diabéteszes gyermekek egyhetes tábora, immár 19. alkalommal. Dr. Almássy Zsuzsanna főorvosnő vezetésével több mint egy tucat cukorbeteg gyermek töltött egy felejthetetlen hetet a festői szépségű Dunakanyarban.

Illusztráció

A tábor legfőbb célja a nyaralás és a kikapcsolódás volt mind a gyermekek, mind a szülők számára (akiket otthon hagytunk pihenni), ami során mi segítők is rengeteg értékes élménnyel, tapasztalattal gazdagodtunk. Az együtt töltött idő kiváló alkalom a gyermekek számára, hogy jobban megismerkedjenek sorstársaikkal, tapasztalatot cseréljenek, tanuljanak egymástól, támogató, összetartó közösséget alkossanak. Meglepve kísértük figyelemmel, ahogy a gyermekek nagy korkülönbségének ellenére gördülékenyen alakultak ki a figyelmes, segítő szerepek a kicsik és a nagyon között, őszinte barátságok virágoztak ki.

Illusztráció

Az idei év legkedveltebb játékának a petanque bizonyult, de hasonló lelkesedéssel küzdöttek a gyerekek a pingpong- és a csocsóbajnokságon is. A klasszikus számháború vízibombacsatával fűszerezve ismét gondoskodott a „jó” vércukorértékekről. Kincskereső vadászatunk célállomásán, a pilismaróti hajótemetőnél pedig a szemfüles csapatok sok-sok ajándékot bezsebelhettek. Ha pedig Duna-part, akkor a megunhatatlan kacsázás sem maradhatott el.

Ellátogattunk Esztergomba, ahol megcsodáltuk a Bazilika impozáns épületét, majd kisvonatra pattantunk, és egy spontán külföldi kiruccanást is ejtettünk Párkányba.

Nem telhetett el a hét sztárvendég nélkül, Hevesi Tamás látogatott meg bennünket, akivel koprodukcióban megszületett a tábor zenés himnusza.

Minden nap szakítottunk egy kis időt a tanulásra, amely során a diabéteszről, a helyes táplálkozásról, a sport fontosságáról hallhattak a gyermekek hasznos hétköznapi, gyakorlati információkat. Később ezeket játékosan felelevenítettünk, hogy jobban rögzüljenek a fontos tudnivalók.

Dr. Molnár Evelina csapat egyik új, nagyon lelkes tagja

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!