Diabetes táborok 2017

DiaEuro 2017

Zsinórban negyedszer ezüstérmes a magyar válogatott

Zsinórban negyedszer ezüstérmes a magyar válogatott

A döntőben a horvátokkal már nem bírt el, így ezüstéremmel zárta a Bukarestben megrendezett DiaEuro futsal-Európa-bajnokságot a magyar csapat. A Hevesi Tamás vezette válogatott ismét bizonyította, hogy cukorbetegen is kimagasló sportteljesítményeket lehet elérni.
A tornát júliusban immár hatodik alkalommal rendezték meg 12 ország csapatainak részvételével, hogy ismét bizonyítsák, a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.

Tanulás és játék egy héten át

Tanulás és játék egy héten át

Ez az év nagyon különleges volt számunkra! A Sanofi „Teljes élet cukorbetegen” címmel meghirdetett pályázatára beadtuk anyagunkat a betegszervezetek kategóriájában, és szép eredményt értünk el. Így sikerült egy szuper hetet eltöltenünk a Balaton-parton gondozottjainkkal, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei diabéteszes gyermekekkel. A tábor különlegessége volt, hogy a Budai és a Heim Pál Gyermekkórház gondozottjaiból is voltak közöttünk.

Nyári találkozó fiatal cukorbetegeknek – a Sportos Cukorbetegekért Egyesület szervezésében

Véget ért a tanév, a havi klub-találkozónknak helyet adó Hegyvidéki Kulturális Szalon is bezárt nyárra. Pár lelkes fiatalban felmerült, hogy milyen jó lenne nyáron is találkozni! Csak annyit tudtunk, hogy szeretnénk együtt lenni, sokat beszélgetni, nevetni, esetleg bringázni, és azt sem bánjuk, ha új emberekkel ismerkedünk meg.
Kinéztünk egy szép szombati napot: július 1-jét, és mindehhez egy nagyszerű helyszínt: az agárdi Napsugár strandot. Pont a strand mellől indul a legjobb kenutúra. Nehogy azt kihagyjuk!
Hirdettük a Facebookon és a diabetes hírlevélben, hogy minél több ember tudjon róla.
Sokan regisztráltak, főként a kenuzás miatt, de több család jelezte, hogy csak ismerkedni és strandolni szeretne. Néhányan pedig kifejezetten azért jelentkeztek, hogy életükben először körbetekerjék a tavat. Néhány orvos is jelezte, hogy családjával együtt részt szeretne venni az eseményen. (Ugye milyen jó, hogy áldoznak arra a szabadidejükből, hogy kicsit belelássanak a cukorbeteg gyermeket nevelő családok életébe?)
És hogy mi lett mindebből?

Szinte szúrás nélkül

Felhők között

Felhők között

A Medtronic „Minimed Camp 2017” nevű tábora az izgalmas program mellett lehetőséget nyújtott inzulinpumpás résztvevőinek a legújabb folyamatos, szenzoros cukormonitorozás kipróbálására, elsajátítására, méghozzá „éles” körülmények között: a Csorba-tónál elhelyezkedő szállástól a Tengerszem-csúcshoz (szlovákul és lengyelül Rysy) szervezett túra 30 kilométeres távolságot és közel 1200 méter szintkülönbséget tartogatott számunkra.

Sportos tábor

Sportos tábor

A tavalyi kamaszoknak szervezett tábor után idén a felsős korosztálynak nyújtott néhány feledhetetlen napot a Sportos Cukorbetegekért Egyesület a Búbánatvölgyben. A hely nevével ellentétben a panzió a gyerekek nevetésétől volt hangos egy héten át. Sokat kirándultunk futottunk, minden reggel tornáztunk, röpiztünk, fociztunk, és persze nagy hangsúlyt fektettünk a gyerekek edukációjára, önállósodására. Köszönjük a Medtronic, Twinmed, MDT és a 77Elektronika anyagi támogatását, a Táplálékallergia Centrumnak, hogy a lisztérzékeny gyerekeknek kenyerereket, diabetikus kekszet biztosítottak, valamint a Bonitas2001 Bt.-nek a regeteg gyümölcsöt, zöldséget. És nem utolsó sorban köszönjük Dr. Jenei Kingának, hogy velünk táborozott!

Egészségnap Törökszentmiklóson – civil összefogással a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület irányításával

Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden is semmi

Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden is semmi

Négyes találkozóvá bővült a nyári összejövetel

Elmondhatjuk, hogy hagyomány lett az ország keleti régiójában a nyári találkozó, amelyet minden évben más egyesület szervez. Idén Nyíregyházán a debreceni, berettyóújfalui, nyíregyházi diabéteszesekhez a törökszentmiklósi egyesület is csatlakozott.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!