Diabetes táborok 2019

„Azt szeretnénk, hogy minden magyar gyermek megfordulhasson a magyar tenger partján” – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyár végén Zánkán, az utolsó idei Erzsébet-tábor zárásakor. „Az idei a nyolcadik olyan év, amikor a magyar kormány támogatásának köszönhetően sok tízezer gyerek tud Zánkán nyaralni, biztonságban és tartalmasan.”
Az év folyamán eddig 130 ezer gyermek üdülhetett Erzsébet-táborban. Zánkán harmincezren táboroztak. Köztük cukorbeteg gyermekek is.

Nyári táborok cukorbeteg gyermekeknek

Nyári táborok cukorbeteg gyermekeknek

Jónak lenni jó, táborban lenni még jobb!

Gyula

Nagyiféle palacsinta

Nagyiféle palacsinta

A Diaboló Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően tudtunk 40 gyermekkel táborozni nyáron, a megfelelő szakmai hátteret a Gyulai Gyermekosztály diabéteszgondozója biztosította.

Debrecen

Zalaszabarban ismét

Lassan már hazajárunk a Debrecenben gondozott diabéteszes gyerekekkel és testvéreikkel Zalaszabarba. Idén nyáron a kísérőkkel együtt 84-en vágtuk neki a csaknem 400 kilométeres útnak, amely elválasztja a Tiszántúlt a Dunántúltól.

Budapest, Heim Pál Kórház

Őszinte barátságok

Őszinte barátságok

A hagyományokhoz hűen 2019 nyarán is megrendezésre került az Édes Gyermekünk Alapítvány támogatásával a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben gondozott 1-es típusú diabéteszes gyermekek egyhetes tábora, immár 19. alkalommal. Dr. Almássy Zsuzsanna főorvosnő vezetésével több mint egy tucat cukorbeteg gyermek töltött egy felejthetetlen hetet a festői szépségű Dunakanyarban.

Szegediek Zánkán

Barátság, tanulás, játék – és fürdőzés

Barátság, tanulás, játék – és fürdőzés

Az idei évben a Szegeden és környékén élő cukorbeteg gyermekeknek is lehetőségük volt részt venni az Erzsébet-táborban. Közel 80 gyermek utazhatott Zánkára. Célunk az volt, hogy a cukorbetegséggel élő gyermekek is gondtalan, maradandó nyári élményben részesüljenek.

Győr

Számíthatunk egymásra

Számíthatunk egymásra

Minden évben a cukorbetegtábort várom a legjobban, idén sem okozott csalódást. A Komárom melletti kemping meglehetősen gyerekbarát volt a csúszdával és medencével, emellett szép volt és tágas. A kempingen kívül is voltak programok, például gokart és városnézés kisvasúttal.

Székesfehérvár

Legyenek önállóak!

Egyesületünk szervezésében 1990 óta (!) minden évben 10 napot nyaralunk Balatonszabadiban, a Székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktatókórház Üdülőjében. Idén az Erzsébet Alapítvány támogatásával táborunkba 8–17 éves korú cukorbeteg gyermekek jöttek, két turnusban. Az első öt napban a nagyobbakkal (10–17 évesek) indult a tábor, akiket a kisebbek (8–14 évesek) váltottak.

Miskolc

Tanulás, sportolás

Tanulás, sportolás

Táborunkban 45 fő, 5–17 éves, 1-es típusú diabétesszel élő gyermek vett részt, 15 felnőtt önkéntes segítette munkánkat. A nyári táborozás örömein túl egészségügyi ellenőrzés és kezelés mellett lehetőség nyílt sportolásra, életmódoktatásra.
Az idei tábor értékelése során egyértelműen látszott az anyagcsere-paraméterek javulása, az elméleti és gyakorlati diabetológiai ismeretek gyarapodása, az alapbetegséghez való érzelmi hozzáállás pozitív irányú változása.

Székesfehérvár, napközis tábor

Török harc és hipoglikémia

Török harc és hipoglikémia

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház gyermekdiabétesz-gondozója által követett 1-es típusú diabéteszes gyermekek körében hirdettük meg a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület szervezésében július végén a diabéteszes gyermekek napközis táboroztatását, 10 résztvevővel, diabetológiai szakasszisztens, pszichológus és diabetológus orvos felügyeletével. A tábor bázisa a Szent István Hitoktatási Központ volt, innen indultunk a különböző programokra.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!