Diabetes táborok 2018

Fejér megyei gyermekek Balatonszabadiban

Fejér megyei gyermekek Balatonszabadiban

Nyári edukációs táborunkat idén is Balatonszabadiban rendeztük meg. A diabéteszes gyermekeket június első napjaiban várta a már megszokott környezet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház üdülőjében. Két turnusban, összesen 33, 7–14 év közti gyermek táborozott 8 szakképzett felnőtt kísérővel. Többen törzsvendégként érkeztek az üdülőbe, iskolai idejüket a táborhoz igazítva.

Cuki „Át-járás” tábor Gyulán

Cuki „Át-járás” tábor Gyulán

A Gyulai Gyermekosztály diabéteszgondozója ismét az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület „IV. Át-járás” táborához csatlakozva szervezte meg idei nyári táborát alapítványunk, a „Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért” segítségével.
Idén a 28 táborozó gyermek között Erdélyből, Csíkménaságból érkező diabéteszes kislány is volt. A legfiatalabb táborlakó előző héten töltötte be az 5. életévét.

A Juvenilis-Diab-Help Balatonfenyvesen

Hagyományos, de friss

Hagyományos, de friss

Idén már 28-adik alkalommal rendezte meg balatonfenyvesi egészségnevelő diabétesztáborát a Juvenilis-Diab-Help Alapítvány. Hagyományainkat a mai kor igényeinek megfelelően felfrissítettük amellett, hogy továbbra is az örökös, tiszteletbeli táborvezetőnk, Keglevich Pál által kijelölt elvek szerint szerveztük meg a táborozást.

Debreceniek tábora

Kalandok a kalandparkban

Kalandok a kalandparkban

Ez évben már másodjára tehettük meg az utat Debrecen és Zalaszabar között, ezúttal 75 gyerekkel: 10–18 év közötti diabéteszesek és testvéreik társaságában, köztük egy 10 fős szegedi különítménnyel.

Hajdú-bihari hírek

Kirándulás Szabolcsba

Kirándulás Szabolcsba

Egészségnevelés a strandon

Egészségnevelés a strandon

Már hagyomány, hogy a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület a városi strandon háromnapos egészségnevelő programot szervez.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!