Diabetes táborok 2012

Sport és nevetés

Idén 10 cukorbeteg gyermek sporttáboros emlékekkel lett gazdagabb a nyár végére. Mire is emlékezhet ez az 5 fiú és 5 lány?

A Nyír-Diabet Egyesület gyermektábora Sarudon

Virágzott a Tisza

Nagy izgalommal készülődtünk, hiszen az egyesületnek ez volt az első tábora. 15 cukorbeteg gyermek töltött 4 napot a Tisza-tó mentén található sarudi táborban. A 12 inzulinpumpával és 3 pennel kezelt gyermek orvosi felügyeletét a nyíregyházi diabéteszgondozó szakorvosa látta el.

Lali bohóc és kalandpark

Immár 23 éve táboroztat a székesfehérvári Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület 1-es típusú diabéteszes gyermekeket Balatonszabadi-fürdőn, a Szent György Kórház üdülőjében. A táboroztatás idén 3 turnusban történt – a gyermekek életkora alapján –, összesen 51-en voltak. A legfiatalabb gyermek 6, a legidősebb pedig 18 éves volt. Egy-egy időszakban 17 fő táborozott. A turnusok 5-5-4 naponta váltották egymást. A tábor célja a gyermekek önállóságra nevelése, az ismeretek bővítése, tanításuk az állapotukkal való együttélésre, hogy a társadalom teljes értékű tagjává váljanak.

Négynapos életmódtábor Törökszentmiklóson

Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület Életmód tábort szervezett a Lilly Hungária Kft. adományának felhasználásával 26 fő cukorbeteg részvételével 2012. július 24-27 napokon a Törökszentmiklósi Kemping területén faházakban elhelyezve bentlakásos formában. A tábor lakói a Törökszentmiklósi, szolnoki és Gyergyószentmiklósi cukorbetegek voltak. Nagy öröm volt számunkra, meghívásunkra a tapasztalatcserei együttműködésünkre alapozva meghívásunkat elfogadva négy fő képviselte az erdélyi egyesületet.

Földön, vízen…

Geoládakeresés, kompkirándulás és állatbemutató várta a Diabetes újság, a Roche Magyarország Kft. és a Kisalföldi Erdőgazdaság közös szervezésű geocaching túráján részt vevő 35 fős csoportot május elején.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!