Diabetes táborok 2015

Debrecenben diabétesztáborral indult a nyár

Debrecenben diabétesztáborral indult a nyár

Táborral indították a nyarat a Debrecenben és környékén élő cukorbeteg gyerekek és fiatalok. Igazi kikapcsolódást jelentett a DEOEC Klinika IV. pavilonjába érkező 25–30 fiatalnak. Minden nap színes programokra ébredtek és érkeztek a diabétesszel élők.

Tábor a Kalandparkban

Tábor a Kalandparkban

A gyulai gyermekosztály diabétesz gondozója és a Diaboló Alapítvány ebben az évben is megrendezte nyári táborát. Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően a jelentkezők száma tovább növekedett, egyre fiatalabb életkorú gyermekek részéről nőtt az érdeklődés. A Gellény Birtok és Kalandpark adott helyet a tábornak, amely a gyermekek számára felejthetetlen élményt jelentett.

Hétvégi napközis tábor Egerben

Július 10-én délelőtt találkoztunk a Cukorbetegek Egri Egyesülete Dobó téri tanácsadó klubjában, bemutatkoztunk, ismerkedtünk. A táborban 15 fő vett részt, 10 gyerek, 2 felnőtt kísérő és 3 egyesületi vezető.

Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület Székesfehérvár

Edukációs tábor 2015. - Balatonszabadi

Egyesületünk szervezésében 1990 óta minden évben 10–15 napot nyaralunk a Balaton partján, Balatonszabadiban, a Székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktatókórház üdülőjében. Táborunkban 5–18 éves (36 fő) cukorbeteg gyermek pihenését oldjuk meg orvos, szakápoló, dietetikus és pedagógus felügyelete mellett. Ebben az évben 2 turnust, korcsoportok szerint elosztva tudtunk elvinni. Turnusváltáskor az érkező, illetve távozó gyermekek egy napot együtt töltöttek. Célunk, hogy a gyermekek az állapotukat elfogadják, megtanulják a betegségük kezelését és egészséges társaikhoz hasonló életet éljenek. Egyre nagyobb önállóságra tegyenek szert, és ha csak pár napra is, de tehermentesítsük a szülőket.

Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület Székesfehérvár

Edukációs tábor, Horvátország 2015.

Augusztusban újra a horvát tengerparton töltöttünk egy csodálatos hetet. Ötödik alkalommal indultunk a nagy útra − Krk sziget, Omisalj −, de most először mertünk kisebb korosztállyal, 10–12 éves gyermekekkel nekivágni! A gyermekek 95 százaléka inzulinpumpával kezelt.

Határok nélkül…

Mint ismeretes, 2015. július 19–26. között 16 ország részvételével Kolozsváron rendezték meg a cukorbetegek DiaEuro futsal-Európa-bajnokságát. A rendezvény jó alkalom volt arra, hogy a Budai Gyermekkórház diabetológiai szakrendelése jótékonysággal egybekötött sportcélú kirándulást szervezzen gondozottjainak és szüleiknek.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!