Diabetes táborok 2016

Szabadiban-szabadon

Egyesületünk szervezésében 1990 óta minden évben 10-14 napot nyaralunk Balatonszabadiban, a Székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktatókórház üdülőjében. Táborunkban 5–15 éves (49 fő) cukorbeteg gyermek pihenését oldottuk meg orvos, szakápoló, dietetikus felügyelete mellett. Ebben az évben 3 turnust, korcsoportok szerint elosztva tudtunk szervezni. Turnusváltáskor az érkező, illetve távozó gyermekek egy napot együtt töltöttek.

MentaPRO Családi Nap

A MentaPRO Alapítvány június utolsó szombatján hagyományteremtő céllal rendezte meg első családi napját. A programnak a diósdi TeamBike Bringapark adott otthont, a hely adottságait kihasználva kerékpáros családi pikniket rendeztünk.

Az Olimpia nyomában…

Biztos sokan emlékeznek rá, hogy 1984-ben Szarajevó rendezte a téli olimpiai játékokat, ahol Magyarországot két nő és hét férfi élsportoló képviselte. Az akkori zászlóvivő, Mayer Gábor sílövő mellett a Tóth Attila–Engi Klára jégtánckettős versenyeire is szívesen tekintünk vissza. Az idei DiaEuro futsal-EB megtekintésével egybekötött diabéteszes gyermektábor két fő célállomása éppen ez a környék, az olimpia fővárosa, Szarajevó és az egykori alpesi versenyeknek otthont adó Jahorina hegyvonulata volt.

Életmódtábor Törökszentmiklóson

Nyáron már ötödik alkalommal rendeztünk életmódtábort, 32 résztvevővel, Törökszentmiklóson.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!