Feltöltés dátuma: 2018.09.13.

Debreceniek tábora

Kalandok a kalandparkban

Ez évben már másodjára tehettük meg az utat Debrecen és Zalaszabar között, ezúttal 75 gyerekkel: 10–18 év közötti diabéteszesek és testvéreik társaságában, köztük egy 10 fős szegedi különítménnyel.

Illusztráció

A programok reggeltől estig a bátorságról, a szabadságról és a közösségről szóltak. Az örök sláger a hófánk és a csónak-csúszda volt, de a kötélpálya is vonzotta a táborozókat. A fizikai aktivitást szellemi egészítette ki. Nagyon sok újat tanultak a gyerekek az ismeretterjesztő programokon.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, ragyogó napsütésben élvezhettük a zobori kalandpark minden szépségét és vehettünk részt a „Kávészünet” együttes fonyódi Erzsébet-táborban szervezett koncertjén, a keszthelyi Festetics-kastélyban egy múzeumlátogatáson. A Kis-Balaton csodáinak megtekintése, egy közös kerékpártúra és a Zalakaros strandján eltöltött hosszú délelőtt tette teljessé a sok élményt.

Az állandó mozgás mellett a gyerekek egyre jobban figyeltek diabéteszükre, a nem diabéteszes testvérek és a segítők is betekintést nyerhettek mindennapjaikba. Fontos volt, hogy egyedül – az egészségügyi team segítségére hagyatkozva – sikerült önálló döntéseket hozniuk, és ezáltal kicsit kiszakadtak az alapvetően szülők által irányított mindennapokból.

Dr. Felszeghy Enikő


 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!