Feltöltés dátuma: 2017.10.19.

Négyes találkozóvá bővült a nyári összejövetel

Elmondhatjuk, hogy hagyomány lett az ország keleti régiójában a nyári találkozó, amelyet minden évben más egyesület szervez. Idén Nyíregyházán a debreceni, berettyóújfalui, nyíregyházi diabéteszesekhez a törökszentmiklósi egyesület is csatlakozott.

Június 27-én izgatottan gyülekeztünk cukros társaimmal a debreceni vasútállomáson. A népes csoportot vezető első és utolsó embernél egy-egy kék és narancssárga léggömb jelezte, hogy merre kell menni, nehogy lemaradjon valaki. Nagy segítségünkre volt dr. Neuwirth Gyula főorvos, aki autóval jött a találkozóra, hogy a nagyobb csomagokat és a vonatra nehezen felszállókat elhozza. (A nap folyamán még a szaksegítségére is szükség volt.)

Illusztráció.

Kedves vendéglátóink a délelőtt folyamán játékos sportvetélkedőkkel alapozták meg a jó hangulatot és az étvágyat az ebédhez. Nagy fejtörést okozott nekik a tűzgyújtási tilalom, de talpraesetten oldották meg: a közel száz főnek a város konyháján főzették meg a fantasztikusan finom babgulyást. Meglepetés volt, hogy a nyíregyházi tagok saját meggyel, s az általuk készített diétás sütikkel kínáltak bennünket.

Pihenésképpen délután szellemi totó kitöltésére került sor: bizony, nem volt könnyű a sportkérdések megválaszolása. A nap végére valamennyien aláírtuk a házigazdáink fehér pólóját, amelyet ezúttal – az ajándékokkal együtt – a nap győztese, a berettyóújfalui csapat vihetett haza.

Nagy ErzsébetDebrecen

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!