Feltöltés dátuma: 2017.10.19.

Egészségnap Törökszentmiklóson – civil összefogással a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesület irányításával

Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden is semmi

Illusztráció
Illusztráció

Csodálatosan szép idő köszöntötte június közepén, az egészségnapon megjelent résztvevőket. A város vezetőinek köszöntése után a strandfürdő területén egészséggel kapcsolatos bemutatók, előadások, szűrések kezdődtek.

Hosszú sorok gyűrűztek a szűrővizsgálatoknál. Újdonság volt a vércseppanalízis és a lézerterápiás kezelés.

Illusztráció

A Kapocs a Mozgássérültek Segítésére Alapítvány tagjait is számosan megkeresték, asztaluknál mindig sokan álltak. Már többször találkoztunk az újraélesztés szabályaival – a Vöröskereszt jóvoltából –, de sajnos nem elégszer, mert amikor segítenünk kell, mindig gondolkodóba esünk.

A nőegylet teakóstolójának is nagy sikere volt, tanácsokat is kaptunk, hogyan készítsük helyesen a teát, s főleg, melyiket miért fogyasszuk. Bordásné Ignácz Ildikó egészségnevelő Szolnokról érkezett a mell- és hereönvizsgálat bemutatására. Igen fontos gyakorlati tanácsokat mondott, mert a gyorsaság ezekben az esetekben döntő tényező.

Kozmetikai termékekről, vitaminokról hallottunk hasznos tanácsokat, Sülye Károlyné Klárika a gyógynövényekről, elkészítésükről és felhasználásukról tartott ismertetést.

A Nordic Walking sétán is sokan vettünk részt, s az utána következő vércukormérés bebizonyította a mozgás jótékony hatását. Ráadásul séta közben jót beszélgettünk. Akinek kedve volt, vízi tornával és frissíthette magát, közben a gyógyvíz kedvező hatását is élvezve.

Nagy ErzsébetDebrecen

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!