MentaPRO Családi Nap

A MentaPRO Alapítvány június utolsó szombatján hagyományteremtő céllal rendezte meg első családi napját. A programnak a diósdi TeamBike Bringapark adott otthont, a hely adottságait kihasználva kerékpáros családi pikniket rendeztünk.

Illusztráció

A „bemelegítő” sárkányeregetés nemcsak a gyerekeket, de a szülőket is vonzotta. Elmaradhatatlan volt a havi rendszerességű MentaPROgram piknik-verziója: ezúttal nem szokványos csoporttalálkozót tartottunk, hanem dr. Körner Anna gyermekgyógyász, diabetológus és Bóta Tímea pszichológus (alapítványunk kurátora) vezetésével szülői fórumot rendeztünk. Eközben a gyerekek próbálgatták a bringapályát – hiszen verseny várt rájuk ‒, illetve önkénteseink vezetésével különböző játékokat játszottak. A fórum sikerét jelezte, hogy alig tudtuk abbahagyni a beszélgetést.

A családi nap egyik csúcspontja az inzulinpumpás divatbemutató volt. Kis inzulinpumpás modelljeink, a diabétesszel élő gyerekek, igazi profiként vonultak a közönség előtt. Megmutatták, hogy a pumpával együtt milyen vagányul, sportosan vagy éppen csinosan, elegánsan lehet öltözködni ‒ sőt a pumpatartó remekül összhangba hozható az öltözékkel. Különösen mókás volt „beugró” penes modellünk spontán színpadra lépése ‒ egy biciklipumpával a kezében. (Ez a kis esemény főpróbája volt egy előkészületben lévő hasonló divatbemutatónak, amelynek ötlete Budai Szilvia érintett édesanya fejéből pattant ki.)

Illusztráció

A bringás piknik záróeseménye a különböző korcsoportokban megrendezett gyorsasági bicikliverseny volt. A 3–5 évesek a könnyebb körpályát teljesítették, a nagyobbak a kanyargós, dimbes-dombos BMX-pályán küzdöttek egymással. Az eredményhirdetéskor látott boldog mosolyok alapján mondhatjuk, mindenki győztesnek érezhette magát, aki teljesítette a futamokat. A „nap hőse” díjat a gyerekek-fiatalok közül az inzulinpumpás Réka érdemelte ki, aki a nagy meleg ellenére Budapestről indulva bringával érkezett (felnőtt kísérője a szintén pumpás Kata volt – őt is elismerő csatakiáltással, tapssal fogadtuk).

Kerekes Andreakuratóriumi elnök
MentaPRO Alapítvány

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!