Életmódtábor Törökszentmiklóson

Nyáron már ötödik alkalommal rendeztünk életmódtábort, 32 résztvevővel, Törökszentmiklóson.

A résztvevők fele a táborban is aludt, így éjjel-nappal egymásra figyelhettünk.

A napi ötszöri étkezés alkalmával – a finom ételekről a Zöldlabda Kft. gondoskodott – mindenki szembesülhetett azzal, mennyi ételt ehet meg és mennyi ételnek kell a tányéron maradnia. A napi étrendről mindenkivel egyénre szabottan beszélgetett a szakember. Célunk a mérték betartása: miből mennyit?

Józsáné Csányi Mária dietetikus a diéta fontosságáról szóló előadásában arról beszélt, hogy lehetőség szerint a napnak azonos idő- szakában étkezzünk; zsírokat is fogyasszunk, mert az a zsírban oldódó vitaminok, ásványi anyagok feldolgozásához szükséges.

Illusztráció

Dr. Tóth Katalin előadásaiban a prevenció szükségességét hangsúlyozta, kiemelte érhálózatunk védelmének fontosságát; bemutatta, hogyan kell a visszeres lábat befáslizni. Érhálózatunk védelmében a táplálkozás mellett nagy szerepe van a mozgásnak. Megtanultuk a meridián tornát, amely az ülésben megfáradt testünket átmozgatja, felüdíti. Ígéretet tettünk, hogy minden nap legalább egy alkalommal elvégezzük a gyakorlatokat.

Tájékoztatást kaptunk a Schüssler-féle arcdiagnosztikáról. „Arcodra van írva” – és valóban ráismertünk egy-egy hiány jeleire, és rögtön megfogalmazódott, milyen étrenddel tudunk a mutatkozó problémán segíteni.

Sülye Károlyné a gyógynövények sokaságát vonultatta fel kis kertjéből. A résztvevők nagyon figyeltek, tudásuk sokat gazdagodott. Kis levendulacsomagokat is készítettünk minden résztvevőnek, ezek megvarrásáról sorstársunk, Posta Józsefné gondoskodott.

Minden nap volt vérnyomás-, vércukormérés. Az eltérések okát igyekeztünk megkeresni, normálistól eltérő koleszterinszint esetén pedig szakorvosi vizsgálatot javasoltunk.

A tábor elérte célját, jó is volt, hasznos is volt. Tudjuk, hisszük és valljuk: „Együtt erősebbek vagyunk!”

Buzás Sándornéaz egyesület elnöke


Következő oldal
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!