Feltöltés dátuma: 2015.12.17.

Accu-Chek Főzőklub

Közös karácsonyi készülődés

Érdekes programra kaptunk meghívást egy november végi szombaton. Gyerekek, tinédzserek és fiatal felnőttek érkeztek a Semmelweis Egyetem Eurest éttermébe, hogy Kiss Erika dietetikus, táplálkozástudományi szakértő és segítőtársai, valamint a Roche Magyarország munkatársai közreműködésével közös főzés keretében szerezzenek minél több gyakorlati tapasztalatot.

Illusztráció
Illusztráció

A diabéteszes betegek életminőségének javításához szükséges a jó anyagcsere elérése. A rövid köszöntőt és a főzésre felkészítő prezentációt követően kis csoportokban került sor a közös ételkészítésre, így mindenkinek volt lehetősége fakanalat ragadni, gyúrni, formázni – minden munkafázist kipróbálni, s közben a fogásokat elsajátítani, a felmerülő kérdésekre azonnal választ kapni.

Illusztráció

Az előkészítés után a sütemények sütőbe, az ételek a tűzhelyre kerültek, s míg készültek, addig a kis csoportoknak lehetőségük volt a jelen lévő szakértőkkel különböző témákban konzultálni. Szó volt a receptek tápanyagtartalmának számolásáról, a különböző édesítőszerek használatáról, a vércukormérésről és az inzulinpumpával kapcsolatos technikai kérdésekről. Mire az ebéd elkészült, az érdeklődők választ kaptak kérdéseikre.

Illusztráció

A közösen elfogyasztott ebéd után még egy vendége volt a Főzőklubnak. Horváth Péter 20 éve diabéteszesként, 8 éve inzulinpumpával az oldalán idén nekivágott egy útnak, hogy bebizonyítsa magának és megannyi sorstársának: a diabétesz nem betegség, hanem állapot, amely fegyelmezett életvitelt kíván, de igazából nem gátja a teljes értékű életnek. Céljához az El Camino utat választotta eszközül, körülbelül 800 kilométert tett meg gyalogosan 25 nap alatt. Élményeiről, tapasztalatairól számolt be kötetlen beszélgetés keretében, és megválaszolta a hallgatóság számos kérdését.

Nagyon hasznos volt ez az aktív program, bizonyságul fogadják szeretettel az elkészített ételek receptjét.

Az elkészített receptekElőző oldal Következő oldal

Megjelent a diabetes2015/6. számában

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!