Javaslatkérés Lang Gusztáv-díj adományozására – 2018

Lang Gusztáv

Az Alapítvány a Cukorbetegekért kuratóriuma díjat alapított. Az alapító a díjat évente egy Magyarországon élő és tevékenykedő magánszemélynek és egy civil szervezetnek kívánja adományozni, akik a cukorbetegek valamely közösségének megteremtésében, annak működtetésében, a diabétesszel élők oktatásában, életminőségének javításában kiemelkedő eredményeket értek el.

A díj egy, a herendi Porcelán Manufaktúrában készült emlékplakettet és 100.000 Ft-ot tartalmaz.

Az alapító a díjjal a 2008-ban elhunyt Lang Gusztávnak kíván emléket állítani, aki a veszprémi és az országos cukorbeteg-mozgalom kiemelkedő személyisége volt. Neve a MACOSZ előző elnökeként és az Alapítvány kuratóriumának elnökeként vált országosan ismertté. Három évtizedes munkássága, segítőkészsége példaértékű a jelen és a későbbi diabétesszel élő nemzedékek számára.

Javaslatot tehetnek magánszemélyek, cukorbeteg-közösségek, egészségügyi intézmények, önkormányzatok. A javaslat maximum egy gépelt oldal terjedelmű indoklást tartalmazzon! A javaslatban szerepeljen a díjra javasolt személy, illetve szervezet és a javaslattevő neve, címe, telefonszáma, e-mail címe!

A javaslatot Vass Margit kuratóriumi elnöknek címezve, az Alapítvány a Cukorbetegekért, 8200 Veszprém, Templom utca 9. vagy az alapitvanya.cukorbetegekert@upcmail.hu e-mail címre kérjük elküldeni!

Beadási határidő: 2018. március 20.

A díjátadó ünnepségre 2018. április 14-én Budapesten, a Diabetes betegtájékoztató lap VIII. Civil Fórumán kerül sor. A rendezvény helyszíne a Budai Fonó (1116 Budapest, Sztregova u. 3.).

Vass Margit
Alapítvány a Cukorbetegekért kuratóriumának elnöke

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!