Pályázatok, felhívások

Felhívás Pannon Diabetes Díj jelölésre – 2024

Az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület az I. Dunántúli Diabetes Hétvége (DDH) megrendezésének 20. évfordulójára, 2011-ben Pannon Diabetes Díjat alapított.

Díjat egy, a cukorbetegek ellátásban kimagasló szakmai és emberi teljesítményt nyújtó, a Dunántúlon dolgozó orvosnak és egy nővérnek vagy dietetikusnak ítélik oda az alapítók.

A Díjat az alapítók a Dunántúli Diabetes Hétvégéken kívánják átadni.

Az alapítók a Díj alapításával nagyrabecsülésüket kívánják kifejezni a cukorbetegek közvetlen ellátásában Dunántúlon dolgozó orvos, nővér vagy dietetikus kollegáknak. Szeretnének hozzájárulni az orvoslás megbecsülésének helyreállításához.

A Díjra javaslatot adhatnak kellő indoklás kíséretében egészségügyi dolgozók, azok közösségei, betegek, betegszervezetek, egészségügyi és nem egészségügyi intézmények és magánszemélyek.

A javaslatokat 2024. január 30-ig kérjük eljuttatni az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület irodája címére: 8200 Veszprém, Templom u. 9., vagy e-mail címére: pannondij@diabet.hu vagy ddhugyvezeto@diabet.hu

Pannon Diabetes Díj Bizottság:
Az alapítók felkérik a DDH szervező és programbizottságát és az eddigi díjazottokat, mint Pannon Diabetes Díj Bizottságot, hogy a beérkező javaslatokból válasszák ki a Díjra érdemes kollegákat. Az alapítók a javaslatot nem fogják felülbírálni.

Díj átadására a XXVII. Dunántúli Diabetes Hétvégén és Nővér Akadémián (2024. március 8-án vacsora előtt) kerül sor.

Eddig Pannon Diabetes Díjban részesültek:
2011: Bosits Istvánné és Prof. Dr. Simon Kornél
2013: Szabó Gyuláné és Dr. Pátkay József
2015: Dr. Baranyai Marietta és a Törp program
2016: Hegedüs Marianna és Dr. Strényer Ferenc
2017: Kovács Éva és Dr. Bujtor Zoltán
2018: Stáhlné Tausz Katalin és Dr. Erényi Ottó
2019: Forrás Béláné és Dr. Sudár Zsolt
2020: Tuifel Andrea és Dr. Késmárki Nóra
2021: Keserű Sándorné és Dr. Dezső Enikő
2022: Túri Beáta és Dr. Fulcz Ágnes
2023: Oblián Antalné és Dr. Muth Lajos

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!