A Joslin-díjról

Tíz éve, a 20-adik születésnapja előtt vállalta fel a Diabetes, hogy a magyar cukorbetegek számára „hozzáférhetővé” teszi a Joslin-elismeréseket. Azóta több mint százan vehették át a 25 évnyi diabéteszért járó elismerő oklevelet, illetve az 50 évért járó oklevelet és érmet, s ami nagy büszkeségünk, már átadhattunk egy ­Victoria-​érmet is, amely a 75 éve fennálló diabéteszért jár.

Jövőre a Diabetes lap 30 éves születésnapján ismét szeretnénk átnyújtani elismeréseket, ezért az igényléséhez szükséges nyomtatványt alább közöljük. Ezt kell gondosan kitölteni. Dokumentummal kell bizonyítani, hogy az elismerést igénylő hány éve inzulinos cukorbeteg.

Ezek a dokumentumok lehetnek:

Figyelem!

Az alábbi nyomtatványt (vagy letölthető másolatát) és az inzulinkezelés kezdeti dátumát bizonyító dokumentumot kérjük elektronikusan feltölteni vagy postai úton elküldeni a Tudomány Kiadó részére 2018. december 31-ig:

Tudomány Kiadó Kft. (Joslin-díj)
1442 Budapest, Pf. 100.

A Joslin Diabétesz Központ

A Joslin Diabétesz Központ az Amerikai Egyesült Államokban, Boston városában található intézmény, amely a világon egyedülálló módon három területen is foglalkozik a cukorbetegekkel, ezek a kutatás, a gondozás és az oktatás.

A kutatók, diabetológiai szakemberek és edukátorok együttes munkájának köszönhetően számos tudományos felfedezést, egyedülálló kezelési módszert és oktatóstratégiát vallhat magáénak az intézmény.

A Joslin Klinika ugyanakkor a világ legelső és legelismertebb diabétesz-gondozó központja. Nevét alapítójáról, Elliot P. Joslinról kapta, aki egy évszázaddal ezelőtt lefektette a modern cukorbeteg-kezelés alapjait. Joslin doktornak a páciensek bevonásába és felkészítésébe vetett hite ma is áthatja a klinika tevékenységét. A központ 1998-ban létrehozott egy részleget a diabétesz-ellátás minőségének javítása céljából. Az oktatási részleg munkatársai olyan oktatási programokat dolgoznak ki, amelyeket világszerte átvesznek és követnek a szakemberek.

A Joslin Diabétesz Központ 1970-ben indította el érem-programját, ám annak története jóval korábbra nyúlik vissza. 1948-ban Győzelem-érem néven alapítottak díjat a 25 éve diabétesszel élők számára. A név idővel Kék szalagra módosult, amit a Joslin Diabétesz Center ma 25 éves oklevélként ítél oda.

Magyarországon is sokan vannak, akik évtizedek óta élnek együtt a diabétesszel. Mégis, itthon sokáig titokzatosság lengte körül a Joslin-oklevélhez, illetve -éremhez jutás lehetőségét. Szerkesztőségünk 2009 óta vállalja fel a közvetítő szerepet a magyar cukorbetegek és a bostoni Joslin Diabétesz Központ között.

JELENTKEZÉSI LAP A 25 ÉVES OKLEVÉLHEZ, AZ 50 ÉVES MEDÁLHOZ ÉS A 75 ÉVES MEDÁLHOZ Egyedülálló
 Elvált
 Házas
 Özvegy


+36 Igen
 Nem
 Kiváló
 Jó
 Kielégítő
 Gyenge

Kérjük, írja be az ábrán olvasható kódot:

verification code 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta,
a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!