A Joslin-díjról

Több mint tíz éve, a 20-adik születésnapja előtt vállalta fel a Diabetes, hogy a magyar cukorbetegek számára „hozzáférhetővé” teszi a Joslin-elismeréseket. Azóta több mint százan vehették át a 25 évnyi diabéteszért járó elismerő oklevelet, illetve az 50 évért járó oklevelet és érmet, s ami nagy büszkeségünk, már átadhattunk egy ­Victoria-​érmet is, amely a 75 éve fennálló diabéteszért jár.

Illusztráció

Jövőre, a következő Civil Fórumon ismét szeretnénk átnyújtani elismeréseket, ezért az igényléséhez szükséges nyomtatványt alább közöljük. Ezt kell gondosan kitölteni. Dokumentummal kell bizonyítani, hogy az elismerést igénylő hány éve inzulinos cukorbeteg.

Ezek a dokumentumok lehetnek:

Figyelem!

Az alábbi nyomtatványt (vagy letölthető másolatát) és az inzulinkezelés kezdeti dátumát bizonyító dokumentumot kérjük elektronikusan feltölteni vagy postai úton elküldeni a Tudomány Kiadó részére 2023. november 14-ig:

Tudomány Kiadó Kft. (Joslin-díj)
1442 Budapest, Pf. 100.

A Joslin Diabétesz Központ

A Joslin Diabétesz Központ az Amerikai Egyesült Államokban, Boston városában található intézmény, amely a világon egyedülálló módon három területen is foglalkozik a cukorbetegekkel, ezek a kutatás, a gondozás és az oktatás.

A kutatók, diabetológiai szakemberek és edukátorok együttes munkájának köszönhetően számos tudományos felfedezést, egyedülálló kezelési módszert és oktatóstratégiát vallhat magáénak az intézmény.

A Joslin Klinika ugyanakkor a világ legelső és legelismertebb diabétesz-gondozó központja. Nevét alapítójáról, Elliot P. Joslinról kapta, aki egy évszázaddal ezelőtt lefektette a modern cukorbeteg-kezelés alapjait. Joslin doktornak a páciensek bevonásába és felkészítésébe vetett hite ma is áthatja a klinika tevékenységét. A központ 1998-ban létrehozott egy részleget a diabétesz-ellátás minőségének javítása céljából. Az oktatási részleg munkatársai olyan oktatási programokat dolgoznak ki, amelyeket világszerte átvesznek és követnek a szakemberek.

A Joslin Diabétesz Központ 1970-ben indította el érem-programját, ám annak története jóval korábbra nyúlik vissza. 1948-ban Győzelem-érem néven alapítottak díjat a 25 éve diabétesszel élők számára. A név idővel Kék szalagra módosult, amit a Joslin Diabétesz Center ma 25 éves oklevélként ítél oda.

Magyarországon is sokan vannak, akik évtizedek óta élnek együtt a diabétesszel. Mégis, itthon sokáig titokzatosság lengte körül a Joslin-oklevélhez, illetve -éremhez jutás lehetőségét. Szerkesztőségünk 2009 óta vállalja fel a közvetítő szerepet a magyar cukorbetegek és a bostoni Joslin Diabétesz Központ között.

JELENTKEZÉSI LAP A 25 ÉVES OKLEVÉLHEZ, AZ 50 ÉVES MEDÁLHOZ ÉS A 75 ÉVES MEDÁLHOZ











 Egyedülálló
 Elvált
 Házas
 Özvegy


+36











 Igen
 Nem








 Kiváló
 Jó
 Kielégítő
 Gyenge









Kérjük, írja be az ábrán olvasható kódot:

verification code



 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!