Egészségnap Csetényben, 2012A csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola az idén ismét egészségnapot szervezett a Diabétesz Világnap alkalmából november 10-én.

A tanulók előzetes feladatként szépen feldíszítették tantermeiket az egészséges életmód jegyében. A nap vércukorméréssel kezdődött és játékos feladatmegoldásokkal folytatódott. Terveztek plakátokat az egészségmegőrzésről, készítettek gyümölcssalátát, a helyes táplálkozással kapcsolatos rejtvényeket oldottak meg. A mozgás sem maradt el. Az alsósok körsétát tettek a faluban, a felső tagozatosok sorversenyeken vettek részt és kosárlabdáztak. Csatlakoztunk a Nemzetközi Diabétesz Szövetség „Kék körjelvény” kampányához. A tőlük kapott jelvényeket nemcsak a pedagógusok viselték, hanem a helyi háziorvos, gyógyszerész, fodrász, bolti eladók és a Csetényi Tájház alkalmazottja is. Ők igyekeztek a falu felnőtt lakosságának figyelmét a cukorbetegség megelőzésére irányítani. Diákok és tanárok egyaránt kék ruhába öltöztek e napon, és élőkör alakításával is kifejezték a Diabétesz Világnaphoz való csatlakozásukat.

 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!