Orvosok üzeneteiTájékozottságTeljes életHelyes életmódReceptek

Diabetes és Hypertonia Magazin

Ne rettegj, de tudnod kell róluk! – A diabétesz szövődményeiről

Szerző: Dr. Békefi Dezső

Jó néhány évvel ezelőtt történt. Fiatal cukorbetegekkel beszélgettünk a serdülőkori sajátosságokról, a felnőtté válásról, és mindenféléről, ami érdekelte őket. Jó hangulat volt, aktívak voltak, sokat kérdeztek, érdekes véleményeket fogalmaztak meg, sokat tanultam tőlük…
 Tovább
Dr. Békefi Dezső: Ha rád tör a kétség…

Dr. Békefi Dezső: Ha rád tör a kétség…

Szerző: Dr. Békefi Dezső

Ha rád tör a kétség – márpedig ez mindenkivel megesik, akár nem is egyszer –, akkor olvasd el ezt az írást. Nem orvosi „papolásnak” szántam, de mégis hátha segítségedre lesz. Örülnék neki!

 Tovább

Az inzulin és a táplálkozás összehangolása

Szerző: Dr. Békefi Dezső

Az anyagcsere szempontjából egészséges emberben az inzulin kiválasztását az étkezés és az ennek következtében bekövetkező vércukor-emelkedés vezérli. Cukorbetegben fordított a sorrend

 Tovább
Visszaemlékezés a gyermekdiabétesz-gondozásra

Visszaemlékezés a gyermekdiabétesz-gondozásra

Szerző: Dr. Békefi Dezső

Az orvosegyetemre 1959-ben kerültem, így az orvosláshoz 50 éve van közöm. Ha arra a kérdésre kellene válaszolnom, hogy ezalatt miben lépett nagyot előre a gyermekek orvosi ellátása, akkor biztosan az első három hely egyikén nevezném meg a cukorbeteg gyermekek gondozásának a változását. És hálát adok az Istennek, hogy ebben nekem is szerepem lehetett.

 Tovább

Dr. Békefi Dezső: A diabétesz elfogadásának folyamata

Szerző: Dr. Békefi Dezső

A betegség elfogadása sajátos lelki történések sorozatának eredménye, amely hasonló a gyászreakció pszichés sajátosságaihoz.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!