Orvosok üzeneteiTájékozottságTeljes életHelyes életmódReceptek

Diabetes és Hypertonia Magazin

Mit csinálj alacsony vércukorszint esetén?

Szerző: Cseh Tamás

Hipoglikémia esetén a cél, hogy a vércukorszinted minél gyorsabban visszaálljon a normális szintre, azaz érje el újra az 5-ös tartományt…
 Tovább
5 csapda a diétás, diabetikus élelmiszerekkel kapcsolatban

5 csapda a diétás, diabetikus élelmiszerekkel kapcsolatban

Szerző: Cseh Tamás

Cseh Tamás 1-es típusú diabéteszes, életmódtanácsadó cukorbetegek és inzulinrezisztenciával küzdők számára. Az általa működtetett DiabNavigátor YouTube csatornán és az azonos című weboldalon ismerhetjük meg tanácsait, melyekből lapunk hasábjain is szemezgetünk.

 Tovább
Oltassak, vagy ne oltassak?

Oltassak, vagy ne oltassak?

Szerző: Cseh Tamás

A diabétesz kiemelt kockázati tényező a koronavírus elleni küzdelemben. Fontos megjegyezni, hogy a rosszul kezelt cukorbetegségről van szó! Ha jól kezelt cukorbetegséggel és erős immunrendszerrel megyünk neki a koronavírus okozta betegségnek, akkor sokkal jobb esélyünk lesz a gyógyulásra.

 Tovább

Tévhitek a cukorbetegségről

Szerző: Cseh Tamás

„Ismerem a cukorbetegséggel és inzulinrezisztenciával járó mindennapi kihívásokat. Személyes tanácsadással, étrendtervezéssel, edzéstervkészítéssel, egy kifejezetten cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek létrehozott webshoppal, számos videóval és blogposzttal szeretném minden sorstársam életét könnyebbé tenni.”

Junior magazinunk olvasói már találkozhattak Cseh Tamás 1-es típusú diabéteszessel. Idén rendszeresen szemezgetünk az általa működtetett DiabNavigátor weboldal és YouTube-csatorna anyagaiból. Első alkalommal az általa felsorolt, diabétesszel kapcsolatos tévhitek közül válogattunk.

 Tovább
Kitanulni a cukorbetegséget

Kitanulni a cukorbetegséget

Szerző: Cseh Tamás

2015. június 29-én 1-es típusú cukorbeteg lettem. Ezt kaptam az élettől a 30. születésnapomra. Ugyan pár nappal korábban megkaptam ezt az „ajándékot”, mint kellett volna, de mindegy is: ez életre szól. A nyakamba szakadt egy életem végéig tartó, akár komoly szövődményekkel is együtt járó betegség, amely eszközöktől és gyógyszerektől tesz függővé. Azt gondoltam, soha többé nem élhetek felszabadult, teljes életet.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!