Orvosok üzeneteiTájékozottságTeljes életHelyes életmódReceptek

Diabetes és Hypertonia Magazin

Sétáljunk az egészségünkért!

Sétáljunk az egészségünkért!

Szerző: Szabó-Papp Valéria

Sokan azt gondolják, hogy a séta nem sport, így nem is várhatunk tőle túl nagy eredményeket. Ez óriási tévedés! A sétának számos jótékony hatása van az egészségünkre, melyeket mi is megtapasztalhatunk, ha rendszeresen időt szánunk erre a tevékenységre.

 Tovább
A kávé hatásai és tippek a helyettesítésére

Kávé

A kávé hatásai és tippek a helyettesítésére

Szerző: Szabó-Papp Valéria

Sokan azt gondoljuk, ha az egészséges életmódról akarunk beszélni, csak a mozgás és a táplálkozás jöhet szóba, ám ez koránt sincs így. Sok kis apró dolog is hozzájárulhat az életmódunk megváltoztatásához vagy az egészségünk karbantartásához, ilyen például a kávéfogyasztás. A kávéfogyasztásnak évezredes kultúrája van, sokan ezzel indítják napjaikat, vannak, akik pedig abszolút az egészségtelen kategóriába sorolják. Igyam, ne igyam, esetleg helyettesítsem mással? – nézzük meg, mit mond a tudomány!

 Tovább
ÖNgyújtásokban

„Olyan sokat olvastam arról, hogy milyen veszélyes a dohányzás, hogy megrémültem, és abbahagytam az olvasást.” – Dick Gregory

ÖNgyújtásokban

Szerző: Szabó-Papp Valéria

Magyarországon az elmúlt 5 évben csökkent a dohányosok száma, azonban az alkalmi dohányzók aránya emelkedett. Főként a fiatal felnőtt férfiak körében szorult vissza a dohányzás, viszont a 65 év feletti nők esetében a rendszeresen dohányzók aránya emelkedett. A dohányzás számos, esetenként halálos kimenetelű betegség kockázati tényezője.

 Tovább
Egészség-tippek

Home office

Egészség-tippek

Szerző: Szabó-Papp Valéria

A Zuglói Egészségfejlesztési Iroda a jelenlegi vírushelyzetben online működésre állt át, ami azt jelenti, hogy minden szolgáltatásunkat online lehet igénybe venni. Az iroda saját honlappal, Facebook-oldallal és Instagram-felülettel rendelkezik, ahol naponta osztunk meg primer prevencióval kapcsolatos tartalmakat. A munkahelyen történő primer prevenció szintén tevékenységi körünkbe tartozik, azonban a jelenlegi helyzetben sok minden változott a munkahelyeket/munkakörülményeket tekintve. A ZEFI az új életformához igazodva foglalkozik továbbra is a munkavállalók egészségével.

 Tovább
 

A szerkesztőség megjegyzése: az optimális cukoranyagcsere eléréséhez az oldalakon hirdetett termékek alkalmazása esetén is feltétlenül szükséges a beállított diéta, a rendszeres mozgás, és az orvosa által rendelt gyógyszerek használata, valamint a rendszeres ellenőrzés! Minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét!
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!